Política

Dénia insta la Conselleria de Sanitat a assumir el pla d’infraestructures sanitàries no executat per Marina Salut

Més de 18 anys esperant la construcció dels Centres de Salut de Dénia i de Calp
Centre de Salut Integrat a Dénia / Aj. Dénia

L’Ajuntament de Dénia (PSPV-Compromís) presentarà una moció en el ple ordinari de maig instant la Conselleria de Sanitat de la Generalitat Valenciana a assumir responsabilitats i executar el Pla d’Infraestructures Sanitàries que no va ser dut a terme per Marina Salut S.A.

Esta iniciativa sorgix després de quasi dos dècades de retard en la construcció dels centres de salut a Dénia i Calp, projectes promesos en repetides ocasions i encara pendents. El contracte original amb Marina Salut S.A., firmat el 14 de març de 2005, tenia com a fi proveir servicis d’assistència sanitària integral al Departament de Salut de Dénia. No obstant això, després de finalitzar el contracte el 31 de gener de 2024, la gestió dels servicis i infraestructures del departament ha recaigut directament sobre la Generalitat Valenciana.

A més dels centres de salut, el pla incloïa importants inversions com la construcció d’un nou hospital a la Marina Alta i la reforma del Centre d’Especialitats de Dénia, infraestructures fonamentals que encara no s’han concretat. En 2016, l’Ajuntament de Dénia va facilitar 2.500 metres quadrats del solar Miguel Hernández per al desenvolupament d’un centre de salut, marcant un progrés en el projecte, si bé encara insuficient.

Segons subscriu la moció, “davant l’incompliment de Marina Salut S.A. i la inacció de la Conselleria de Sanitat per a abordar este tema, o assumir les responsabilitats incorporant les infraestructures referides en el seu Pla d’inversions, la moció presentada busca solucions urgents per a les necessitats sanitàries de la regió”. I és que, com explica: “les infraestructures que eren necessàries fa 18 anys, i que no s’han executat, continuen sent, sinó més, igual de necessàries, atés l’augment demogràfic de l’àrea sanitària, a l’augment de visites derivades de l’activitat turística, i a l’absència de cap mena d’infraestructures complementàries o alternatives”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *