Societat

Dénia modifica la programació de la Mostra de Teatre i retira una producció israeliana

Des del govern local consideren que “no és el millor moment per a difondre una producció cultural procedent d'Israel”
Imatge d'arxiu de l'aniversari de l'ETC / Tino Calvo

L‘Ajuntament de Dénia ha decidit modificar la programació de la 33a edició de la Mostra de Teatre Ciutat de Dénia, a celebrar del 6 al 16 de juny.

En concret, en relació al programa anunciat, inicialment, respecte a la Mostra Internacional Marina Alta de Teatre (MIMAT) lligada al certamen.

Així, substituirà l’obra Mejores son dos, en llengua castellana, del grup Teatro MonoArt provinent d’Israel, encarregada d’obrir la mostra teatral el dijous 6 de juny, per una producció valenciana.

Des del Consistori s’indica la “voluntat de promocionar íntegrament els grups del territori valencià, comarcals i locals”, per la qual cosa substituïx aquesta obra en castellà per una altra en valencià.

“Des del govern local considerem que no és el millor moment per a difondre una producció cultural provinent d’Israel, i ens hem vist en l’obligació moral de modificar la programació inicial anunciada per l’Escola de Teatre Comarcal. Des de l’Ajuntament de Dénia, com a part organitzadora, creiem convenient, donades les circumstàncies, fer enguany una aposta total i integral per companyies del nostre territori” ha explicat Valen Alcalà, regidor de Joventut.

La decisió respon a la “necessitat urgent i inajornable de, en la mesura de les nostres possibilitats com a administració local, manifestar el rebuig a la intervenció d’Israel en Gaza“.

Des de l’equip de govern es vol destacar que “som plenament conscients que la companyia teatral no és responsable d’aquest conflicte, però des de Dénia ens sentim en l’obligació moral de donar suport a les diferents mostres de condemna del genocidi de la població palestina, com ja ho vam fer amb l’aprovació d’una moció de suport al poble palestí, consensuada amb l’associació comarcal Moviment per la Pau”.

L’edil de Joventut ha comunicat que L’ETC està treballant ja en la contractació del grup que obrirà la mostra i que es farà públic en tindre tots els detalls, però ha avançat que també serà un grup valencià.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *