Successos

Detinguda a Calp per assenyalaments judicials relacionats amb robatoris

La delinqüent era buscada per les Comissaries de Policia de Santiago de Compostela, Gijón i Sevilla, així com pel Jutjat de Torrevieja

El passat 28 d’abril, dins del Pla Major de Seguretat, agents del Lloc Principal de la Guàrdia Civil de Calp realitzaven un servici de prevenció en la seua demarcació per a evitar la comissió de furts, estafes, estafes, robatoris i altres delictes que solen produir-se davant les grans aglomeracions en zones de comerç i oci, on les víctimes potencials triades pels delinqüents solen ser les persones majors.

Durant este servici, els agents van detectar la presència d’un vehicle l’actitud del qual va alçar sospites. Després de verificar la matrícula d’este, van constatar la seua relació amb diversos casos de furt i robatori, la qual cosa va motivar la identificació dels seus ocupants.

En el vehicle es trobava una parella, un home i una dona, tots dos amb antecedents policials per delictes relacionats amb el conegut mètode de l’abraçada. La dona, en particular, estava vinculada a quatre assenyalaments en vigor de cerca, detenció i personació per un robatori amb violència, així com per altres tres per furt. Les Comissaries de Policia Nacional de Santiago de Compostela, Gijón i Sevilla, al costat del Jutjat d’Instrucció núm. 4 de Torrevieja, eren els òrgans reclamants.

La dona, de nacionalitat romanesa i 30 anys d’edat, va ser detinguda immediatament per estos fets i posada a la disposició del Jutjat de Guàrdia del Partit Judicial de Dénia. Després de comparéixer davant l’autoritat judicial, es va decretar la seua posada en llibertat amb la imposició de mesures cautelars.

La Guàrdia Civil, a través d’estes accions emmarcades en el Pla Major de Seguretat, reitera el seu compromís amb la prevenció i investigació de delictes que afecten les persones d’edat avançada. A més, subratlla la importància d’impartir xarrades informatives a persones majors, així com a professionals i voluntaris que treballen en la seua protecció, amb la finalitat de millorar la qualitat de la informació i els recursos disponibles per a la seua seguretat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *