Successos

Detingudes a Calp i Marina Baixa nou persones per robatoris violents en habitatges de luxe a Alacant

A un dels detinguts li consta, entre altres antecedents, un homicidi comés a Ucraïna
Part del material intervingut en l'operació / Guardia Civil

La Guardia Civil ha detingut a nou individus implicats, suposadament, en una organització criminal especialitzada en robatoris en habitatges de luxe situats a Finestrat. Aquest cop a la delinqüència ha permés la recuperació de 22.000 euros en efectiu, sis rellotges de luxe amb un valor estimat entre 200.000 i 400.000 euros cadascun, a més de joies i diversos dispositius digitals.

A més, s’han intervingut onze vehicles d’alta gamma (cinc turismes i sis motocicletes) que eren utilitzats per l’organització per als seus desplaçaments i la comissió dels presumptes robatoris. També s’han assegurat tres drons, 28 rèpliques d’armes de foc curtes i de guerra, una pistola elèctrica incapacitant i una defensa extensible.

La investigació, que va començar en agost de l’any passat, es va centrar en una organització criminal establida a Alicante, presumptament dedicada a robatoris violents en domicilis de luxe a la Marina Baixa.

El grup, originari de l’est d’Europa, havia dut a terme múltiples robatoris amb violència a Finestrat, causant lesions greus als habitants de les vivendes assaltades. Els sospitosos tenien antecedents per delictes similars en els seus països d’origen, incloent-hi tràfic de drogues i, en un cas, un presumpte delicte d’assassinat comés a Ucrania en 2018.

Els membres del grup vivien a Alicante, Calp, Finestrat i La Nucía, i utilitzaven locals comercials, tallers i un saló de jocs en línia per al blanqueig de capitals. El líder del grup, un home de 28 anys de nacionalitat ucraïnesa, mantenia un alt nivell de vida a Espanya, es desplaçava en vehicles d’alta gamma i residia en un xalet a Finestrat equipat amb sistemes avançats de seguretat.

Durant l’operació, es va descobrir que l’organització havia detingut de manera il·legal i intentat, suposadament, assassinar a un membre del grup acusat de “trair al líder”. Es van registrar cinc domicilis i tres locals comercials, revelant l’existència de dos tallers mecànics i un saló de videojocs amb poca activitat comercial al centre de Alicante.

Els detinguts enfronten càrrecs per robatoris amb violència, lesions, tinença il·lícita d’armes, pertinença a organització criminal, així com detenció il·legal i temptativa d’homicidi.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *