Entrevistes

Dr. Joan Manel Gasent: “La taxa de superació del càncer de mama és tres punts superior a la mitjana valenciana”

Entrevista, a Dénia FM, amb el cap del Servei d'Oncologia del Departament de Salut de Dénia
El dr. Joan Manel Gasent en la seua visita a Dénia FM / Alba Alborch

El Dr. Gasent destaca que “la taxa de superació del càncer de mama és, a la Marina Alta, tres punts superior a la mitjana valenciana“. Així s’ha pronunciat en l’entrevista del ‘primer café’ de Dénia FM.

El Dr. Joan Manel Gasent, cap del Servei d’Oncologia del Departament de Salut de Dénia (DSD), ha repassat l’organització de l’atenció oncològica a l’hospital, “l’alt grau d’implicació” de l’equip humà que el conforma, subratllant que aquest és l’hospital amb “millors resultats oncològics” de la Comunitat Valenciana.

El Dr. Gasent ha assenyalat “l’altíssima incidència de tumors mamaris, pulmonars” a la zona, així com casos de càncer de pàncrees. Entre els motius, l’edat mitjana de la població superior a la resta, ja que hi ha molts jubilats d’altres països vivint a la comarca. Però també ha remarcat que la taxa de superació, per exemple, del càncer de mama està tres punts per damunt de la mitjana valenciana, amb una taxa de supervivència “per damunt del 80% globals“. El repte, ha assegurat, és aconseguir el 100%.

El cap del Servei d’Oncologia també ha parlat dels consells i de la primera reacció dels pacients quan acudixen a la consulta “de por pels tractaments o toxicitats” i el paper del facultatiu per “tranquil·litzar-los”, “personalitzar el tractament i l’atenció”.

Quant als avanços en Oncologia, ha indicat que es dirigix cap a una “major personalització del tractament”.

Finalment, el Dr. Gasent aposta perquè l’hospital s’òbriga al món acadèmic, i afirma que “anem a ser un centre molt implicat en les noves tecnologies”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *