Educació

Educació no permetrà l’ús de mòbils en col·legis i instituts

La mesura afectarà centres educatius no universitaris, sostinguts amb fons públics
Aula del Pou de la Muntanya / Tino Calvo

A partir del pròxim dilluns, no es podran utilitzar els dispositius mòbils en els centres educatius no universitaris, sostinguts amb fons públics de la Comunitat Valenciana.

Així ho ha explicat el conseller d’Educació, José Antonio Rovira, qui ha donat a conéixer la resolució elaborada per la Conselleria d’Educació, Universitats i Ocupació.

Els dispositius mòbils en les aules de la Comunitat Valenciana no es podran utilitzar com a norma general i el seu ús quedarà limitat a dos excepcions: les activitats didàctiques sota la supervisió del personal docent i raons individuals específiques de salut o altres degudament justificades que haurà d’autoritzar la direcció del centre.

La resolució té per objecte regular l’ús de dispositius mòbils en els centres educatius durant la jornada escolar (horari lectiu, temps d’esplai i períodes dedicats al desenvolupament d’activitats complementàries i extraescolars), respectant la seua autonomia i les normes d’igualtat i convivència establides en l’organització i funcionament del centre educatiu.

La norma general serà que la utilització dels mòbils quede limitada a activitats didàctiques en les quals es requerisca el seu ús i que hauran d’estar previstes en el projecte educatiu de centre i en la programació d’aula corresponent. La resolució s’aplicarà a partir de dilluns que ve.

Davant de possibles incompliments serà cada centre qui establisca, dins de les seues normes d’organització i funcionament, el procediment de retirada, custòdia temporal i devolució dels dispositius.

La resolució subratlla que abans de la seua retirada, el personal docent “ha d’assegurar-se que l’alumne l’apague com a garantia de confidencialitat”. Mantindre operatius estos dispositius s’entendrà com a ús.

El conseller ha assenyalat que la resolució “reforça el paper dels docents i la seua autoritat a les aules”, i ha manifestat que la presa de decisions ha d’estar basada en els principis de necessitat, proporcionalitat i eficiència.

L’àmbit d’aplicació d’esta resolució són els centres educatius d’ensenyaments no universitaris sostinguts amb fons públics de la Comunitat Valenciana.

Al seu torn, els centres educatius privats d’ensenyaments no universitaris podran acollir-se al que hi ha regulat en esta resolució.

Rovira ha assenyalat la importància de promoure una educació digital responsable entre els xiquets i els jóvens i, en este sentit, ha manifestat que “això implica establir restriccions de temps, finalitat i lloc d’ús, tant dins com fora dels entorns educatius, i esta responsabilitat recau en tots els membres de la comunitat educativa”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *