Educació

El curs escolar 2024-25 començarà el 9 de setembre i finalitzarà el 18 de juny

El calendari inclou set dies festius autonòmics
Inici del curs escolar 2023-24 a Dénia / Tino Calvo

La Conselleria d’Educació, Universitats i Ocupació, a través de la Direcció General de Centres Docents, ha proposat en la mesa sectorial, mesa de pares i mesa d’alumnes que el pròxim curs escolar 24/25 comence el dilluns 9 de setembre en les etapes d’Infantil, Primària, ESO, Batxillerat i Formació Professional, tant en FP grau bàsic (FPB) com en les titulacions de grau mitjà i superior.

Així mateix, l’últim dia lectiu del curs serà el 18 de juny de 2025 en Infantil, Primària, Secundària, Batxillerat i FP grau bàsic i titulacions de grau mitjà i superior.

Per la seua part, els programes formatius de qualificació bàsica i FP de segona oportunitat començaran el curs l’11 de setembre i finalitzaran el 18 de juny.

Quant a la Formació de Persones Adultes, les classes començaran el 16 de setembre de 2024 i finalitzaran el 13 de juny de 2025. Per la seua banda, en Ensenyaments Artístics de Música i Dansa, elementals i professionals, Ensenyaments Professionals d’Arts Plàstiques i Disseny i Ensenyaments Esportius de Règim Especial començaran el 16 de setembre de 2024 i finalitzaran el 13 de juny de 2025.

Per a les Escoles Oficials d’Idiomes el curs comença el 24 de setembre de 2024 i finalitzarà el 18 de juny de 2025.

Vacacions

Els períodes no lectius durant el curs 24/25 comprenen les vacacions de Nadal, que seran des del 23 de desembre de 2024 al 6 de gener de 2025, els dos inclusivament; i les vacacions de Pasqua, que engloben des del 17 al 28 d’abril de 2025, els dos inclusivament.

Així mateix, durant este curs escolar no seran lectius els dies festius 9 d’Octubre, Dia de la Comunitat Valenciana; 1 de novembre, Festa de Tots Sants; 6 de desembre, Dia de la Constitució; 25 de desembre, Dia de la Nativitat del Senyor; 19 de març, Dia de Sant Josep; 18 d’abril, Divendres Sant; i 1 de maig, Dia Internacional dels Treballadors.

A més, els ajuntaments podran proposar com no lectius fins a un màxim de tres dies, d’acord amb el procediment disposat en l’article quint de l’Orde d’11 de juny de 1998, de la Conselleria de Cultura, Educació i Ciència, que establix els criteris generals pels quals s’ha de regir el calendari escolar per a tots els centres docents de la Comunitat Valenciana que impartixen ensenyaments d’Educació Infantil, Educació Primària, Educació Secundària Obligatòria, Formació Professional, Batxillerat, Ensenyaments Artístics i Ensenyaments d’Idiomes.

La Direcció General de Centres Docents podrà autoritzar, per a un centre o una localitat, un calendari escolar diferent de l’establit quan concórreguen circumstàncies excepcionals, d’acord amb el procediment establit en l’article nové de l’orde esmentada.

Procés d’admissió

Les principals novetats de la campanya d’admissió respecte a altres anys són, d’una banda, la implantació del districte únic, a través del qual s’eliminen les limitacions geogràfiques i les famílies tindran la possibilitat de triar el centre que més s’adapte a les seues conviccions i a les necessitats dels seus fills. I, d’altra banda, el llançament d’una nova web, adminova.gva.es, a través de la qual es podran fer totes les gestions.

Es tracta d’una web senzilla i intuïtiva amb la qual es pretén facilitar l’experiència a l’usuari en el procés d’admissió i matriculació. Disposa, a més, d’una versió responsiva que permet realitzar l’admissió des de qualsevol dispositiu.

La nova web mostra la informació per etapes educatives, i indica les dates de cada fase del procés que s’aniran habilitant a mesura que s’acosten les dates. D’esta manera, a través d’adminova.gva.es es podrà fer el procés per a Infantil, Primària, Secundària, Batxillerat i Formació Professional, però també d’escoles d’idiomes, ensenyances esportives, música i dansa i cicles d’arts plàstiques i disseny.

El procés d’admissió començarà este divendres amb Formació Professional. Del 24 de maig al 3 de juny es presentaran les sol·licituds per a FP bàsica, grau mitjà o superior i cursos d’especialització. En FP bàsica de segona oportunitat les sol·licituds es presentaran del 15 al 19 de juliol, i en programes formatius de qualificació bàsica del 4 al 10 de juliol.

La presentació de sol·licituds per a sol·licitar plaça en Infantil i Primària, així com en centres d’Educació Especial o unitats específiques en centres ordinaris, es realitzarà del 30 de maig al 6 de juny.

Per la seua part, la presentació de sol·licituds per a l’alumnat de Secundària i Batxillerat serà del 4 al 10 de juny.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *