Política

El polèmic PAI Pego Golf continua avant amb l’aval del Jutjat del Contenciós

Compromís i Socialistes de Pego creuen comunicats crítics sobre la situació
Marjal de Pego / Aj. Pego

El PSPV de Pego ha compartit la notificació rebuda pel Jutjat Contenciós Administratiu on es rebutja el recurs presentat per Compromís sobre el PAI Pego Golf.

El polèmic projecte continua generant reaccions i en este cas, ha sigut el jutge el que ha declarat com a inadmissible el recurs contenciós que quatre dels membres del grup valencianista van presentar contra l’Ajuntament, l’associació d’afectats PAI Pego Golf, així com l’empresa que s’ha presentat per a realitzar el projecte.

Especialment, el jutge ha justificat la seua decisió al·legant que els quatre regidors “decidiren abstindre’s a l’acord del plenari de novembre de 2022, quan podrien haver votat en contra”.

Comunicat de Socialistes de Pego

Arran d’estes declaracions, en primer lloc els Socialistes de Pego han compartit el següent comunicat que remetem íntegrament:

Des del PSPV de Pego tenim constància que ahir l’Ajuntament de Pego va rebre la notificació del Jutjat Contenciós Administratiu on es declara inadmissible el recurs contenciós que quatre dels membres del grup Compromís presentaren contra l’Ajuntament de Pego, l’associació d’afectats PAI Pego Golf, així com l’empresa que s’ha presentat per a fer el projecte. Una de les principals raons per les quals el jutge desestima el recurs fet per Compromís és que els quatre regidors decidiren abstindre’s a l’acord de plenari de novembre de 2022 on es proposava l’aprovació de les bases per a licitar el projecte del ‘Pego Golf’. Un fet que demostra la incongruència dels regidors i regidores de Compromís; si estigueren en contra, així ho hagueren manifestat amb el seu vot en la sessió plenària de novembre de 2022.

Cal recordar que l’equip de govern de Pego (del PSPV), l’únic que va demanar un informe per a comprovar si el Pla Parcial havia caducat i aquest va ser l’informe que es va enviar a l’Ajuntament, la ratificació per tècnics de la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat on s’indicava que la DIA té vigència indefinida, perquè es tracta d’un pla parcial i estos, quan són aprovats, tenen vigència indefinida.

Amb esta consulta, l’equip de Pego buscava evitar possibles accions legals que repercutirien en les arques municipals, per un problema, que cal recordar es va iniciar amb el beneplàcit dels antecessors dels actuals representants de Compromís. L’equip de govern sempre ha tractat de seguir les recomanacions dels experts en la matèria per tal d’evitar possibles demandes, així com els possibles perjudicis econòmics.

Queda evident que el grup Compromís de Pego ha decidit en aquesta legislatura engegar la màquina de fang i optar per una política tòxica. Tot i això, aquest equip de govern sempre ha apostat per tindre la porta oberta als membres de l’oposició per tal de treballar a millorar el nostre municipi, i ho seguirà fent, com s’ha fet fins ara perquè els dos partits de l’oposició formen part de la Junta de Govern per decisió del PSPV.

Comunicat de Compromís

Davant el comunicat que van compartir des de PSPV, l’agrupació valencianista ha volgut posar el seu punt de vista sobre la taula:

El recurs judicial que va presentar Compromís per Pego contra les bases per a la redacció del nou projecte de Pego Golf (1300 noves vivendes) seguix viu. En el dia d’ahir ens vam assabentar que el jutge que porta el cas havia inadmés el recurs contenciós administratiu per una qüestió de forma. En concret, el jutge considera que no estem legitimats per presentar el recurs per haver-nos abstés en la votació en que s’aprovaven les bases de redacció del nou projecte.

Hem presentat una petició de rectificació al jutjat perquè considerem que hi ha errors. En el Ple es van produir dos votacions en dues sessions distintes:
– 3/11/2022 Votació de les bases per a la redacció del nou projecte de Pego Golf, i que motiva la presentació del recurs de reposició: Compromís vota en contra.
– 30/12/2022 Votació del recurs de reposició, presentat per Compromís, contra la decisió del Ple d’aprovar les bases per a la redacció del nou projecte de Pego Golf: Compromís s’abstén per no ser jutge i part i incòrrer en possibles incompatibilitats.

En canvi, el jutge explica, per tal de justificar la inadmissió del nostre recurs contenciós, que els nostre regidors i regidores ens vàrem abstenir en la primera votació (votació de les bases per a la redacció del nou projecte de Pego Golf), cosa que és falsa i fàcilment comprovable en les actes dels plens.
Si el jutge no accepta la nostra petició, anirem al Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana i continuarem el litigi.

És per això que seguim confiats en que la nostra lliuta per protegir la nostra aigua i el futur de Pego continua viva, i animem a tota la població a mobilitzar-se, cadascú amb el seus mitjans, per a protegir el seu poble.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *