Política

El PP de Calp denuncia “l’abús” de l’alcaldessa al censurar una proposta seua en el ple

El partit retrau que haja "censurat" la proposta perquè César Sánchez puga acudir als plens
César Sánchez, líder del PP a Calp / Redacció

El PP de Calp denuncia que l’alcaldessa Ana Sala, de Somos Calpe, ha suprimit del ple una proposta de resolució presentada pel grup municipal popular.

Els populars expliquen, en un comunicat de premsa, que el seu grup municipal havia presentat dos propostes de resolució per al ple ordinari, que se celebra el dimarts 14 de maig, a la vesprada. Una de les propostes era per a adherir-se al conveni de la Generalitat i de la FVMP per a mobilitzar sòl públic per a la construcció d’habitatges de protecció pública. L’altra per a canviar les comissions al primer dilluns de cada mes i els plens al segon dilluns. Aquesta última és la que “s’ha caigut” de l’ordre del dia. L’explicació per al PP és “clara: l’alcaldessa, Ana Sala, ha decidit pel seu compte i risc censurar-la i vetar-la. És un fet sense precedents en els 45 anys de democràcia en aquest ajuntament”.

Per als populars, Sala està “coartant el debat” i “obre una via perillosíssima, la de l’arbitrarietat. O el que significa el mateix, actuar amb lliure voluntat o al capritx abans que a la llei o a la raó”. A més, en el comunicat parlen en termes de “censura” de la primera edil. I incidixen en què “deixa clar que menysprea a l’oposició“, però, a més, al seu judici “amb aquesta decisió també perjudica els seus socis de govern i als seus propis regidors, els impedix pronunciar-se sobre el canvi de dia de comissions i plens”.

Des del PP es demana aquest canvi dels dies de celebració de la comissió i el ple, per a permetre al seu portaveu, César Sánchez, compaginar la seua tasca a l’ajuntament amb les seues responsabilitats com a diputat al Congrés (el dimarts és quan acudix a les sessions parlamentàries). S’indica que “entenem que César Sánchez és un actiu per a Calpe i que tindre un regidor que també és diputat ens permet conéixer de primera mà qüestions nacionals que afecten aquest municipi. També considerem que és un avantatge que el portaveu de Compromís, Ximo Perles, siga diputat a Alacant. Alçar ponts amb altres institucions ens afavorix. Considerem que és una malaptesa convertir aquest avantatge en un problema”.

El PP calpí insta a Sala a què “recapacite i rectifique“, afegint que “la resta de regidors també hem de reflexionar. Coartar el debat, suprimir un punt per capritx o per un tacticisme que no té cap explicació és empobrir la democràcia i atacar la diversitat política”. Finalment, incidixen en el fet que és “una intromissió en la llibertat dels regidors i dels grups municipals i, per tant, un menyspreu als veïns i veïnes als quals representem”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *