Política

El PP proposa adherir Dénia al Pla Viu de la Generalitat Valenciana

L'objectiu és construir habitatge públic a la ciutat enfocada als joves
Reunió de diputats del PP / Redacció

El Partit Popular de Dénia ha presentat una proposta per a adher0ir la ciutat al Pla Viu de la Generalitat Valenciana. L’objectiu és que els joves tinguen accés a un habitatge després de la pujada dels preus.

Un dels pilars bàsics del programa electoral del Partit Popular, és la creació d’habitatge destinat als més joves, per a, entre altres motius, retindre el talent i permetre als veïns de Dénia, construir la seua vida a la ciutat.

Dades del preu de l’habitatge

Dénia es troba en una greu situació d’accés a l’habitatge. En el període juliol 2015‑2023 s’ha produït un increment de més del 16% dels preus de lloguer, i quasi un 40% el preu de compra d’habitatges. Només en l’últim any, el preu de l’habitatge d’obra nova ha augmentat un 10,6% a Dénia i s’ha situat en 2.703,00 €/m² el preu mitjà, segons un estudi publicat l’1 de febrer de 2024 per la Societat de Taxació.

Així mateix l’augment dels tipus d’interés, així com per l’encariment del finançament, representen una barrera infranquejable per a l’adquisició d’habitatges, especialment per als joves. Este increment, juntament amb la forta demanda d’habitatge i l’escassetat d’oferta, situa el problema de l’habitatge com un dels més apressants a la nostra ciutat.

Pràcticament el 20% de la població a Dénia, es troba en la franja d’edat dels 18 a 35 anys, on l’habitatge és el pilar fonamental del seu projecte vital.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *