Obres

Es reprenen les obres del solar de l’antic ambulatori de Dénia

La previsió és que la ciutat tinga un nou jardí, en ple centre, en tres o quatre mesos
Obres de l'antic solar de l'ambulatori de Dénia / Miriam Pagán

Després de diversos mesos paralitzades, aquest dimecres 29 de maig s’han représ les obres per convertir en un jardí el solar de l’antic ambulatori del carrer Marqués de Campo a Dénia.

La mateixa regidora de Territori i Qualitat Urbana, Maria Josep Ripoll, ha assenyalat, en les seues xarxes socials, que “en uns tres o quatre mesos” hi haurà “un nou jardí en el cor de Dénia”.

Així mateix, ha volgut agrair “l’enorme paciència” de la ciutadania, i ha recordat els motius pels quals ha estat parada l’obra: “en resum, pujada de preus dels materials d’obra (la tònica general aquests últims anys) i adaptació de la cimentació projectada a la realitat de la parcel·la de l’antic ambulatori. Per tant, calia fer una modificació de projecte i de pressupost que, una vegada aprovada, ens ha permés reiniciar els treballs”.

També ha reconegut que “de vegades l’administració i els seus temps poden resultar un poc desesperants, però darrere sempre hi ha molta feina perquè cada projecte arribe a bon port amb totes les garanties”.

Modificació

Recordar que la corporació municipal va aprovar, en el ple extraordinari del 21 de maig, una modificació de crèdits per un import de 429.001,59 euros, relacionada amb actuacions del Pla de Sostenibilitat Turística en Destinació (PSTD) 2021, finançat per Fons Next Generation EU.

D’aquest total, 108.191,61 euros es destinaven a augmentar la partida pressupostària d’aquesta obra per crear una nova plaça pública.

Les obres, licitades i iniciades a finals de 2023, es van paralitzar a principis de 2024 per la necessitat de recalcular la cimentació per adaptar-la a la realitat del conjunt de la parcel·la. El modificat en el projecte que s’ha hagut de fer ha permés “canviar el tipus de cimentació i abaratir els costos, que, en cas d’haver mantingut els fonaments de la construcció anterior, haurien estat el doble”, indicava Ripoll en aquella sessió plenària.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *