Gastronomia

Este és el menú del Menjar Solidari a favor d’un projecte del CEE Raquel Payà de Dénia

Reconeguts cuiners de la Marina Alta elaboraran este menú el pròxim 21 de maig, en el CdT Dénia Marina Alta
D'esquerra a dreta: Carlos García, Reme Cerdá i Massimo Arienti / Alba Alborch

Gastronomia i solidaritat es donen la mà.

Cuiners de la Marina Alta mostren el seu costat més personal en l’elaboració d’un menú molt especial, un menjar solidari, en benefici del projecte d’Estimulació Sensorial del CEE Raquel Payà.

En esta iniciativa, promoguda pel xef Carlos García de D’Excaro, es donen cita reconeguts cuiners de la comarca, alguns amb estrella Michelin, amb la col·laboració d’Aehtma, Associació d’Empresaris d’Hostaleria i Turisme de la Marina Alta.
És el cas de Bati Bordes (El Marino), Carolina Álvarez (Quique Dacosta), Federico Guajardo (El Carreter), Ferran Giró (Arrels), José Manuel López (Peix & Brases), Massimo Arienti (Nómada), i Alicia Rodríguez (El forn d’Alicia, València).

Precisament, per a conéixer més sobre esta iniciativa solidària han visitat el ‘primer café’ de Dénia FM, García, Arienti i Reme Cerdá, secretària general d’Aehtma.

García ha explicat com va sorgir la idea d’elaborar este menú solidari i ha agraït la resposta afirmativa de tots els cuiners, “ningú va dir no”.

La cita, el 21 de maig, a les 14 hores, en les instal·lacions del CdT. El preu, 60 euros, que aniran íntegrament a aqueix projecte. Hi ha un centenar de places. I ja s’han reservat la meitat, segons ha ressaltat Cerdá. També s’ha establit una fila zero per a aquelles persones que no puguen assistir, però volen col·laborar amb esta causa solidària.

Arienti ens ha explicat el menú conformat pels plats a elaborar per cadascun dels cuiners, a base de carn, peix, arrossos i verdures. Juntament amb ells, productors i proveïdors locals i comarcals. Com és el cas de la bodega Les Freses i D.O. Alacant.

El menjar serà servit per personal de cada un dels restaurants, juntament amb alumnat del CdT i del mateix CEE Raquel Payà.

Cerdá ha explicat que esta és la primera edició, però la intenció és que hi haja una continuïtat. De fet, ha assegurat que “molts xefs ja han contactat per a pròximes edicions”. Cada any, es destinarà els diners a una causa diferent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *