Successos

Extingit l’incendi de la zona del Saladar, a Xàbia

El foc ha calcinat unes dos hectàrees de vegetació
Tasques d'extinció de l'incendi / Consorci Provincial de Bombers

El Consorci Provincial de Bombers ha donat per extingit, al matí del dilluns 6 de maig, l’incendi originat, diumenge a la vesprada, en la zona del Saladar a Xàbia.

El foc ha calcinat al voltant de dos hectàrees de vegetació.

Després d’originar-se al voltant de les 17.28 hores, els bombers donaven per controlat l’incendi dos hores més tard, a les 19.30 hores, del diumenge 5 de maig. Les flames van obligar al desallotjament d’unes 70 persones de 25 habitatges.

Confinament

La Policia Local de Xàbia informava que, al voltant de les 18.15 hores, s’havia ordenat el confinament en les seues cases dels veïns dels carrers Larissa, Patrai, Atenas i Esparta, fins a Cala Blanca i el Segon Muntanyar, per la fumerada generada per l’incendi declarat, en la vesprada del diumenge 5 de maig.

L’avís s’havia produït al voltant de les 17.28 hores. Tractant-se d’un incendi de vegetació, en la zona del Camí de la Morera, en la zona del Saladar.

El Centre de Coordinació d’Emergències va activar la situació 1 del PEIF. A més, va sol·licitar a Iberdrola el tall de llum d’una torre pròxima a l’incendi.

Com a mesura de precaució, també es va confinar als veïns en les seues cases.

En les labors d’extinció van treballar una unitat de comandament i capdavantera, una bomba forestal pesada, una bomba rural pesada, una bomba nodrissa lleugera; amb un sergent, un cap i sis bombers dels parcs de bombers de Dénia i Benissa. Així com tres mitjans aeris i dues unitats de bombers forestals.

És el segon incendi que s’origina en Xàbia després del passat 14 d’abril, que va arrasar unes 200 hectàrees entre els termes de Xàbia, Gata de Gorgos i Jesús Pobre.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *