Oci i temps lliure

Calp acollirà la XIV fira de gastronomia i comerç del 9 al 12 de maig

Aquesta nova edició comptarà amb un total de 42 expositors, 12 més que l'any passat
Presentació Fira Calp / Aj. Calp

L’Ajuntament de Calp i Creama, amb la col·laboració de l’Associació d’Empresaris de Calp (AEMCO) organitza la XIV Fira Calp, la fira de gastronomia i comerç de la ciutat del Penyal, que se celebrarà del 9 al 12 de maig en la Plaça Major.

Aquesta nova edició comptarà amb un total de 42 expositors, 12 més que l’any passat – 34 establiments d’hostaleria i vuit comerços – i a més, per primera vegada se celebrarà el Dia del Comerç, previst per al diumenge 12 de maig, amb la finalitat de donar l’oportunitat de participar en la fira aquells comerços que no poden ser presents els quatre dies del certamen. En aquest sentit han confirmat ja la seva participació en aquesta jornada 12 comerços.

Enguany s’ha fixat un preu màxim per a les tapes d’arròs i fideuà de 4 euros i un màxim de 7 euros per a la resta. L’esdeveniment comptarà un any més amb la participació de la Confraria de Pescadors que oferiran des del seu estand tres tapes per a promocionar el Peix de Calp: fideuà, gamba blanca fregida i pota guisada. També participarà l’Associació de Moros i Cristians Santíssim Crist de la Suor per a vendre cervesa, refrescos i aigua a benefici de les capitanies d’enguany.

Activitats

Al costat de tot això tindran lloc activitats paral·leles com a actuacions musicals, signatura de llibres, tast de vins, taller de mojitos, degustació de còctels, exhibició de zumba, dansa urbana, etc. També hi haurà jocs infantils tots els dies i un espectacle de circ en la inauguració de la fira el dijous 9 de maig a les 19:00 hores.

A més de les actuacions musicals ofertes per associacions i escoles locals està previst un concert de “Els Inhumans” el dissabte 11 a les 22:30 hores i un tribut a Abba el diumenge 12 a les 20:00 hores.

D’altra banda, amb motiu del centenari de la Confraria de Pescadors l’Ajuntament de Calp amb la col·laboració de la Confraria repartirà gratuïtament exemplars del conte “Les aventures de Delfo, Lucía i Sebas a Calp”, de Marina Belliure i Paco Catalá que tracta de conscienciar entre els més petits la importància de la pesca i de mantenir les mars lliures de plàstics.

El diumenge 12 tindrà lloc una tallada de cabells solidària. Els interessats podran tallar-se el pèl a partir de les 11:00 hores, a un preu de 10 € i el recaptat es destinarà a l’associació Alacant per a la Lluita contra el Càncer sedi Calp.

Així mateix, se celebrarà un taller d’hàbits saludables a càrrec de la residència Domus Vaig veure el dijous, divendres i dissabte.

II Concurs de Tapa de gamba blanca

A més, se celebrarà la segona edició del Concurs de Tapa de gamba blanca el diumenge 12 de maig i que com l’any passat serà la votació popular la que triï la millor tapa. Enguany participaran nou restaurants i les tapes del concurs es podran degustar a partir de les 12:00 hores del diumenge. Entre totes les persones que participin en la votació se sortejaran tres vals de 20 euros per a fer compres en la peixateria de la Confraria de Pescadors de Calp.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *