Benestar

Calp impulsa la revisió de les denominacions de carrers per a incloure noms de dones destacades

La iniciativa té com a objectiu trencar amb la bretxa de gènere
Grup de treball feminització espais públics / Aj. Calp

L’Ajuntament de Calp, mitjançant la regidoria d’Igualtat, ha creat un grup de treball per a impulsar la feminització dels espais públics del municipi. Aquesta iniciativa té com a objectiu trencar amb la bretxa de gènere en les denominacions de carrers, avingudes i places i promoure així la igualtat de gènere en els espais públics.

El grup de treball, reunit ahir, 9 de maig, per primera vegada, està compost per la regidora d’Igualtat, Itziar Doval, la regidora de Planificació turística, Mireia Ripoll, tres representants de l’Associació de Dones per la Igualtat, l’agent d’Igualtat, el representant del Partit Popular Francisco Fernández de Ybarra i la secretària de l’òrgan.

Des de l’equip de govern s’ha volgut convidar a tots els grups polítics de la corporació municipal a participar en aquest grup de treball amb la finalitat de demostrar un compromís transversal amb la causa.

Per a dur a terme la feminització de la denominació dels espais públics, es revisaran els noms actuals per a assegurar que reflectisquen la diversitat i promoguen el reconeixement de dones destacades en la història i la societat.

Entre els noms proposats inicialment es troben figures com María Moliner, María Montessori, Isabel de Villena, Adela Cortina, Clara Campoamor, Anna Bofill, Simone de Beauvoir i Marie Curie. No obstant això, el procés està obert a més propostes, amb l’objectiu de garantir una representació equitativa i diversa en les denominacions dels carrers de Calp.”Calp marca un punt significatiu amb la creació d’aquest grup de treball, un pas important cap a la construcció d’una comunitat més inclusiva i justa. Invitem a tota la ciutadania de Calp a participar en aquest procés i a contribuir amb les seues propostes,” ha assenyalat la regidora Itziar Doval.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *