Societat

La Generalitat Valenciana inverteix més de 13 milions d’euros per a millorar el port de Dénia

L'objectiu és que el port siga un recinte modern, eficient, sostenible i punter en el seu àmbit
Port Dénia / Redacció

La Generalitat Valenciana assumirà la construcció de zones verdes, una nova estació de bombament i obres de millora de l’eficiència energètica en el port de Dénia. Així ho ha anunciat la consellera de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori, Salomé Pradas.

Pradas ha destacat que la col·laboració publicoprivada “és la que possibilita la inversió de més de 13 milions d’euros”. La titular d’Infraestructures del Consell, que ha visitat les instal·lacions i s’ha reunit amb la comissionada de la Presidència de la Generalitat per al Port de Dénia, Pepa Font; la Mesa Portuària Consultiva i l’alcalde de Dénia, Vicent Grimalt, ha pactat l’elaboració d’un estudi d’impacte socioeconòmic del recinte.

Per a la consellera, l’elaboració d’aquest treball serà vital per a tenir clara la situació del que és el port més rellevant que gestiona la Generalitat. “De forma paral·lela a aquesta mesura continuarem donant suport a aquesta infraestructura i així es reflecteix en els pressupostos d’enguany, que consignen una partida d’1,2 milions d’euros per a diferents projectes de millora i adequació”, ha remarcat.

En aquest sentit, la consellera ha explicat que en el Consell “apostem per la col·laboració publicoprivada perquè, entre altres coses, creiem que és vital perquè el Port de Dénia complisca el seu objectiu de ser un recinte modern, eficient, sostenible i punter en el seu àmbit”.

Pradas ha destacat que en el Port de Dénia conviuen i treballen “molts tipus d’operadors: nàutic-esportius, comercials, industrials, de serveis, hostalers, pesquers o de transport de passatgers”. “La Generalitat és un actor més i volem ajudar a complir l’objectiu de ser una infraestructura líder en tota Espanya”, ha remarcat la consellera.

“Per tant, no volem que hi haja cap trava, cap obstacle. És a allò que ens vam comprometre i és el que estem fent amb mesures com la Llei de Simplificació Administrativa presentada aquesta setmana”, ha subratllat Salomé Pradas.

En la trobada al Port de Dénia també s’ha acordat potenciar totes les facetes de la infraestructura, inclòs el turisme nàutic. “Volem que el Port de Dénia siga referent en tots els àmbits i treballarem acompanyat de la Conselleria de Turisme per a crear una full de ruta amb l’objectiu de fomentar aquest tipus d’activitats”, ha sentenciat Pradas.

Vicent Grimalt valora la visita

Durant la reunió, l’alcalde de Dénia, Vicent Grimalt, comentava dos temes pendents entre la Conselleria i l’Ajuntament.

Per una banda, la necessitat de la firma d’un conveni, entre ambdues Administracions, per determinar les actuacions de les quals s’han de fer càrrec cadascuna. I és que, com assenyala Grimalt, el Consistori està fent front a treballs de jardineria i d’enllumenat públic de la zona portuària, quan és competència de Ports. Motiu pel qual, el primer edil instava a la Pradas a asseure’s i arribar a un consens.

El segon tema pendent, i que s’ha posat sobre la taula, també en una ocasió anterior amb la comissionada del port, és la sol·licitud de concessió a l’Ajuntament de l’espai on s’aixeca el Museu del Mar. Al respecte, Grimalt assenyala que es liquida al voltant d’11.000 euros a l’any a la Conselleria per utilitzar aquest espai. Amb aquesta concessió, a llarg termini, apunta, s’evitaria haver d’estar renovant-lo cada dos anys.

Segons ha indicat l’alcalde, es donava trasllat a la consellera dels acords plenaris on es reflectix aquesta última sol·licitud, qui al seu torn ho remetia al director general de Ports (també present a la trobada). Grimalt incidix en realitzar una petició a la Conselleria, que es tinga en compte que el port és la “plaça major de Dénia” i forma part de la ciutat, per la qual cosa insta que l’Ajuntament i agents implicats en el port coneguen i es consensue, amb ells, les actuacions a escometre en el recinte per part de l’Administració Autonòmica.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *