Educació

Julia Gozálvez: “Fa més de 10 anys que els mòbils estan prohibits en les nostres aules”

Entrevista, en Dénia FM, amb la directora de l'IES Historiador Chabás de Dénia
Julia Gozálvez, directora de l'IES Historiador Chabás de Dénia / Alba Alborch

En plena aplicació de la resolució de Conselleria d’Educació sobre la regulació dels dispositius mòbils en centres educatius no universitaris sostinguts amb fons públics; la directora de l’IES Historiador Chabás de Dénia, Julia Gozálvez, ha manifestat que en aquest centre fa més de 10 anys que no estan permesos en les seues aules.

Així ho ha afirmat en el ‘primer café’ de Dénia FM, al que ha afegit que ara, amb aquesta resolució, la llei “ens protegix en aquest sentit” i “també ens dona tranquil·litat al professorat”.

No obstant això, no és un fet exclusiu d’aquest institut, sinó que es va donar el vistiplau en la Comissió d’Èxit Escolar, entre els centres, Policia Local i Serveis Socials, per a dur-se a terme en tota Dénia.

Com s’aplica?

En un primer moment, explica, s’indica a l’alumnat que “no cal que ho porten” i si ho fan, que estiguen “apagats a la motxilla”. Si es troba algun alumne utilitzant el mòbil se li “requisa fins a l’endemà, en cap d’estudis”. La intenció és que “s’acostumen que no és necessari”, encara que reconeix que en “vegades és dramàtic”, però incidix que és per a “educar” perquè el seu ús siga un benefici i evitar-ne el mal ús.

Altres temes

Un altre tema tractat en l’entrevista ha sigut la petició de la direcció de l’IES sobre una possible modificació d’horari del TRAM, ja que el comboi passa pel baixador proper al Chabás a les 14.55 hores i l’alumnat el perd i ha d’esperar-se una hora. És un tema, que explica Gozálvez, s’ha comentat amb l’alcalde denier, Vicent Grimalt. L’Ajuntament hauria remés un escrit en aquest sentit a la Conselleria.

D’altra banda, Gozálvez s’ha pronunciat sobre altres situacions que preocupen a l’equip directiu de l’IES com el “tracte entre l’alumnat” i la col·laboració familiar que considera “fonamental”.

I sobre les pròximes proves EBAU, enviant un missatge de tranquil·litat a l’estudiantat que es presentarà a aquestes.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *