Cultura

La 33 Mostra de Teatre arriba amb ‘Via Escènica’ i actuacions als carrers de Dénia

La vesprada del dissabte 8 de juny es representaran peces curtes en vàries localitzacions
Interpretació de "La Caseta" / Brava Studio

La 33a edició de la Mostra de Teatre Ciutat de Dénia incorpora ‘Via Escènica’, un projecte que, la vesprada del 8 de juny, portarà representacions de peces curtes als carrers de la ciutat.

El director de la Mostra, Mario Passero, explica que es tracta d’una col·laboració amb el festival Russafa Escènica, al si del qual va nàixer l’any 2021 el projecte de residències artístiques i mobilitat per als creadors de peces curtes del festival Via Escènica, l’objectiu principal del qual és crear noves xarxes amb nous espais, i convertir-se en una eina de participació ciutadana i descentralització. “Es tracta de comunicar professionalment grups de poblacions valencianes amb grups de la Marina Alta i que puguen intercanviar les seues creacions i ampliar la seua projecció en els dos territoris”.

L’última i món anem | Brava Studio

Programació Mostra de Teatre Ciutat de Dénia

La 33 Mostra de Teatre Ciutat de Dénia se celebra del 6 al 16 de juny amb la participació de tres companyies valencianes i unes altres tres de la Marina Alta. Totes les representacions del Centre Social començaran a les 20.30 hores.

Comèdia i tragicomèdia copen la programació. El preu de les entrades a les funcions de la Mostra, excepte les representacions al carrer del dia 8 que són gratuïtes, és de 5 euros. Es poden comprar anticipadament en línia en la pàgina https://mostradenia.eventbrite.com/ i en la taquilla del Centre Social una hora abans de l’espectacle. La recaptació de la Mostra anirà destinada enguany a l’ONG Free Minor Africa.

Comença el dijous 6 de juny, amb la comèdia romàntica Mejores son dos, del grup Teatro MonoArt. Representada en llengua castellana, conta la història d’un xic fadrí a qui li ocorre una cosa molt estranya, produint-li un xoc que quasi li fa pensar que està totalment boig. El fet de trobar-se una amiga li permetrà tornar a trobar-se a si mateix.

Divendres 7 de juny, el grup Improbando (Eseoese) d’Orba porta a escena la comèdia ¡Crash Pum Zas Ñam Guau! (en castellà), dirigida per Sonia Gonzáles López. Obra en la qual els actors i actrius mostraran una part molt íntima de les seues vides, bo… de la vida de xiques i xics com elles que els ho han contat.

“Aoshima” | Brava Studio

Dissabte 8, la Mostra ix al carrer amb Via Escènica. A les 19.30 hores es representarà a la porta d’entrada al castell la peça Aoshima o lo que nunca fuimos, per la companyia Teaser Films, resident a Alzira; a les 20.15 hores, al carrer de l’Olivera, la companyia Lia Herbor, resident a Alboraia, presenta La caseta; i a les 21 hores, als baixos de l’ajuntament, la companyia Marxa Maxo, amb residència a Aldaia, actua en L’última i mon anem.

Les representacions es reprendran dimecres 12 de juny, amb Miércoles de ceniza, una tragicomèdia dirigida per Javier Sahuquillo i interpretada pel grup Stres de Quatre, d’Albalat dels Sorells (València). Juan ha viscut sota el silenci de son pare i, en complir 50 anys, decidix viatjar a Espanya per buscar-ne la paraula. A partir d’ací, emprendrà una travessia màgica cap al secret de la seua família. En llegua castellana.

Carabau Teatre, de València, representarà la comèdia Casamiento forzoso, dirigida per Rafa Martín, el dijous 13 de juny. La sempiterna història del vell que vol casar-se amb la jove sense la seguretat de la fidelitat. En castellà.

I arribem al divendres 14 de juny amb l’actuació d’un altre grup de la Marina: Ti-t-lla Teatre, de Teulada, que es presenta al certamen amb la comèdia Segismundo y compañía (castellà), dirigida per Rosa Catalán. Una parella acudix a veure una obra de teatre per equivocació. Després d’insistir en el fet que és millor representar una peça més divertida, proposen a tota la sala improvisar una de pirates. Així, acabaran jugant al teatre dins del teatre.

Dissabte 15, el grup Manuel Puchades, de València, interpreta la tragicomèdia Mamá, la Virgen María y un conejo (en castellà), sota la direcció de Teresa Balló, Marina Vinyals i Sefa Bernet. L’obra ens parla d’Álvaro, un xiquet que no entén res de la vida, un adolescent que no entén res de la vida, un home que no entén res de la vida, un ancià que no entén res de la vida; fill d’un capità general de la huitena regió militar d’Espanya i d’una dona de llarga cabellera que toca el piano.

I per a acomiadar la 33a Mostra, diumenge 16 de juny es representarà una comèdia dirigida per Antonia Díaz, amb el grup de Dénia La Mar Salà, titulada Tot lo que relluix. L’obra, escrita pel comediògraf valencià de primeries del segle XX Paco Barchino, conta la història d’un pare que decidix endeutar-se per portar les filles i la germana a la mar, on es mou la gent bé, mostrant-nos un ambient on les aparences feien estirar el braç més del que la mànega es prestava. En la sessió de cloenda es lliuraran els premis de la present edició.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *