Societat

La Marina Alta registra una notable millora en l’ocupació durant l’abril de 2024

Amb una baixa històrica en l'atur i 99 nous llocs de treball creats, la comarca celebra els efectes positius de la reforma laboral
Treball / Redacció

El mes d’abril de 2024 s’ha caracteritzat per la disminució dels demandants d’ocupació, especialment per la reactivació dels demandants ocupats amb contracte fix discontinu en Hostaleria.

La contractació ha crescut respecte al mes anterior però no així en termes interanuals. La reforma laboral acaba de complir dos anys, ja que, encara que va entrar en vigor el gener de 2022, els canvis en les modalitats de contractació no van començar a aplicar-se plenament fins a abril d’eixe any.

Les xifres d’afiliació i atur registrat d’aquest mes, suggereixen d’aquesta reforma, que ha sigut positiva per al mercat laboral a la comarca. A pesar que la Setmana Santa no ha caigut en aquest mes d’abril, ha deixat uns resultats més que positius en el mercat laboral de la Marina Alta. Al llarg del mes s’han creat 99 noves ocupacions. Unes dades que permeten aproximar la xifra d’afiliats a la Seguretat Social als 62.000.

Aquest fort dinamisme ha permès rebaixar també el nombre d’aturats en 81 persones respecte a març i reduir així el total fins als 8.494 aturats, la quarta xifra més baixa en 16 anys. I en l’últim any, l’atur ha baixat en 2.028 persones i ha caigut, per tant, un -5,33%. En els 2 últims anys, ha descendit en 1.571 persones; això és, des d’abril 2022 la desocupació ha caigut un 15,61 %.

Segons les dades de l’Observatori Marina Alta de CREAMA i PACTE’MA -projecte subvencionat per LABORA Servei Valencià d’Ocupació i Formació i pel Ministeri de Treball i Economia Social, dins del programa AVALEM TERRITORI de la Generalitat Valenciana-, el nombre de persones afiliades a la Seguretat Social, en aquest mes d’abril s’ha augmentat en 99 ocupacions respecte a març (+0,16%), sumant-se a la tendència positiva dels dos passats mesos.

Abril deixa el total d’afiliats en 61.912, el segon màxim d’ocupats en un mes d’abril per darrere de l’abril passat de 2023. Quant al nombre de demandants d’ocupació, disminueix a l’abril en 81 persones respecte a març, fins a aconseguir els 8.494 demandants, una xifra que, manté el nivell d’atur en una quota per davall de les 9.000 persones, registre reeixit des d’abril del 2023, i aconseguint el menor número per a un mes d’abril des de 2008 (7.201).

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *