Esports

L’embarcació “Manuel’s II” vencedor en la 17a Regata Banc d’Espanya

El primer vaixell a travessar la meta ha sigut l'Estrella Azul de Ramón Acín
Vaixells participants en la regata del Trofeo Banco de España / Toni Forqués

La Regata Banco de España de vela ha conclòs este dissabte amb una participació excepcional en les aigües de Xàbia i Moraira, marcant una altra fita en el calendari de vela de la Comunitat Valenciana. La competició va iniciar la seua jornada en Marina El Portet de Dénia, des d’on les 45 embarcacions van salpar cap a Xàbia, arrancant la prova sota un vent de 6 nusos del nord-oest.

Els regatistes van gaudir d’una ruta marcada per vents lleugers que van fluctuar entre els 5 i 8 nusos, navegant amb destresa i estratègia cap a Moraira. El primer a travessar la meta va ser l’“Estrella Azul” de Ramón Acín, seguit de prop pel Kim de Wessel Schot, que representava a Marina El Portet de Dénia.

Ramón Acin amb el seu reconeixement | Toni Forqués

Els trofeus es van distribuir entre els competidors de les cinc divisions, destacant el “Manuel’s II” de Manuel Mañas, un RO 300, que es va alçar amb la victòria en la classificació general.

L’esdeveniment no sols va ser un desplegament d’habilitat nàutica, sinó també una oportunitat per a donar suport a una causa noble, ja que part dels esforços de l’esdeveniment es van dedicar a donar suport a a la Fundación Aladina, que assistix a xiquets i adolescents malalts de càncer.

Una de les guanyadores del Trofeu Banc d’Espanya | Toni Forqués

La jornada va culminar amb un sopar i lliurament de premis en el Restaurant del Club Nàutico de Moraira, on la banda Payback va animar la nit amb música en viu, creant un ambient festiu que va perdurar fins a la matinada.

Este esdeveniment no sols demostra la passió per la vela a la regió, sinó que també ressalta la capacitat de la comunitat nàutica per a unir-se entorn de causes benèfiques. Marina El Portet i tots els involucrats ja anticipen amb entusiasme la pròxima edició d’esta regata emblemàtica.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *