Medi ambient

Les tortugues marines tornen a visitar les platges de Dénia

Els experts no han detectat nius en este cas però es van mantindre vigilats
Prospecció d'un possible niu de tortuga a Dénia / Aj. Dénia

La temporada d’estiu està en caure i les tortugues marines s’han avançat en la seua visita a les platges de Dénia. Este mateix dimarts es va rebre el primer avís per un rastre que arribava fins a la mar.

En Les Marines, a l’altura del restaurant Bona Platja, es van detectar les marques de la incursió en l’arena de l’animal, per la qual cosa immediatament es va procedir a acordonar el perímetre per si s’haguera produït una posada.

Rastre de les tortugues fins la mar | Aj. Dénia

Ha sigut hui divendres quan Jesús Tomás, de la Universitat de València, ha visitat el lloc per a realitzar la seua prospecció, en col·laboració amb Eduardo Belda (UPV), l’associació EUCRANTE i l’agent mediambiental del Ministeri i el Servici Ambiental Marí de l’Ajuntament de Dénia, Toni Martínez.

Com s’esperava, pel primerenc de les dates, no s’ha trobat cap niu, encara que els experts coincidixen a assenyalar que esta primera visita és un bon senyal i que a partir d’ara cal estar molt atents a la possible arribada de tortugues a la costa dianense per a fresar.

Prospecció en busca de nius | Aj. Dénia

L’Ajuntament de Dénia i els experts demanen la màxima col·laboració de la ciutadania, que davant qualsevol indici o albirament ha de telefonar al 112 perquè protegisquen la zona com cal.

Quatre nius en 2023

El passat estiu es van detectar a les nostres platges quatre nius. Dos d’ells es van mantindre vigilats per voluntariat fins a la seua eclosió en Els Albarans, en el “Campament Tortuga”. Dénia va ser el primer lloc a nivell nacional on el Ministeri va decidir deixar dos nius en el mateix municipi de la posada, en lloc de ser traslladats a platges protegides.

Alliberament d’una tortuga marina a Dénia | Aj. Dénia

Van nàixer, i van començar la seua nova vida en aigües dianenses, més d’un centenar de tortugues.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *