Entrevistes

Massu Sentí: “Dénia és una joia en l’àmbit patrimonial i històric”

Entrevista, en Dénia FM, amb la cap de l'Àrea d'Arqueologia i Museus de l'Ajuntament de Dénia
Massu Sentí, Cap de l'Àrea d'Arqueologia i Museus de l'Ajuntament de Dénia / Alba Alborch

El 18 de maig es commemora el Dia Internacional dels Museus, i amb aquest motiu ha visitat el ‘primer café’ de Dénia FM, la cap de l’Àrea d’Arqueologia i Museus de l’Ajuntament de Dénia, Massu Sentí, per a aprofundir en les activitats que s’han celebrat i les programades per als pròxims dies, per aquesta commemoració. I parlar dels museus de la ciutat.

Activitats

Entre les activitats ja realitzades, la conferència, el dijous a la vesprada, de César Evangelio Luz, sobre els salvaments del Sant Calze en la Guerra de la Independència i el seu pas per Dénia. Sentí ha assenyalat que l’autor “va certificar l’estada del Sant Calze a Dénia” en aquest “periple increïble” que va realitzar en aquest episodi “poc conegut” del salvament del Sant Calze de la Catedral de València durant la Guerra de la Independència.

D’altra banda, el dissabte 18 de maig, l‘entrada al castell de Dénia és gratuïta i s’ha programat la visita ‘El Castell de Dénia entre guerres. De la Guerra de Successió a la Guerra del Francés’. Visita guiada que es repetix el diumenge dia 19.

Museus

Precisament, Sentí ha assenyalat que el museu més visitat de la ciutat és el Castell, i considera que la ciutadania cada vegada coneix més aquest BIC, gràcies a aquestes visites guiades que es programen. A més, ha destacat la qualitat i el nivell de formació de l’equip de guies experts de la ciutat.

També ha comentat aquest pla plurianual de remusealització del municipi, a desenvolupar en els pròxims anys, i que ja ha començat amb el trasllat del Museu Arqueològic des del Castell a la Casa del carrer Cavallers, número 3.

El següent pas serà la constitució del Centre d’Interpretació de Dénia, a ubicar al Castell, on “en cinc línies hem de resumir 2.000 anys d’història”, ha subratllat Sentí.

Preguntada pel principal patrimoni de la ciutat, Sentí ho té clar, assegura que “el patrimoni és Dénia. Dénia és una joia en l’àmbit patrimonial”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *