Societat

Nou vehicle per al parc comarcal de bombers de Dénia

Es tracta d'una autobomba lleugera dissenyada per a intervindre en zones de carrers estrets
Acte de presentació dels nous vehicles de bombers / Diputació d'Alacant

El Consorci de Bombers de la Diputació d’Alacant ha reforçat la seua flota de vehicles amb la incorporació de quatre noves autobombes per a extinció i salvament que aniran destinades als parcs de Dénia, Elda, Sant Vicent del Raspeig i Almoradí.

El president de la institució provincial, Toni Pérez, ha presentat aquest matí estos camions que han comptat amb una inversió d’1,4 milions d’euros i que, tal com ha explicat, “venen a reforçar les prestacions del servei, disminuir els temps de resposta i garantir una major seguretat als nostres efectius”.

Dels quatre vehicles, dos són Autobombes Urbanes Lleugeres –BUL– que compten amb una cisterna amb capacitat per a 2.000 litres d’aigua i un dipòsit d’escuma de 100 litres. Estos dispositius, que s’enviaran als parcs de Dénia i Elda, estan especialment dissenyats per a intervindre en zones de carrers estrets, com els centres històrics dels municipis, on l’accés i el radi de gir fan necessari disposar d’automòbils més versàtils, lleugers i de menors dimensions.

Amb espai interior per a un conductor, un caporal i tres bombers, estos camions estan dotats a més amb escales que es despleguen a diferents altures, sistema de radiocomunicacions i eines manuals i elèctriques com motoserra, serra de sabre, amoladora o ventilador de pressió positiva.

“Ser bomber és un dels oficis més perillosos que existixen, ja que en cada intervenció arrisquen la seua vida per salvar la d’altres persones que estan en perill. Per això, és la nostra obligació dotar-los dels millors mitjans tècnics i materials per a garantir la seua seguretat i facilitar la seua excel·lent labor, alhora que millorem la qualitat i el temps de resposta davant les emergències, una cosa que en alguns casos pot ser vital”, ha manifestat el president.

Els altres vehicles adquirits són Autobombes Rurals Pesades –BRP-, dos dispositius que s’enviaran als parcs de Sant Vicent del Raspeig i Almoradí i que estan dissenyats per a actuar en zones rurals i circular per camins i sendes de difícil trànsit. Ambdós són similars als anteriors pel que fa a equipament, encara que compten amb una cisterna molt més gran, en aquest cas amb capacitat per a 3.300 litres d’aigua.

“Tots els automòbils són d’última generació i disposen de material i protecció extraordinaris. Som un Parc de Bombers de referència a Espanya i continuarem sent-ho gràcies a inversions tan importants com aquesta”, ha assenyalat el dirigent provincial.

L’acte, celebrat en el Parc Central de Sant Vicent del Raspeig, ha comptat també amb la presència del diputat d’Emergències, Francisco Cano, i de l’inspector en cap del Consorci Provincial, Pepe Rubio.

Finalment, el president ha avançat que l’any 2025 també es duran a terme noves incorporacions de vehicles “la qual cosa ens permetrà la renovació permanent d’un parc mòbil que ha d’estar sempre actualitzat, ja que els nostres bombers intervenen davant situacions difícils, de risc i emergència, per a cuidar-nos, protegir-nos i salvar les nostres vides”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *