Societat

Ondara accelera les obres d’adequació del nou Centre de Dia

Amb un pressupost aproximat de 40.000 euros, les obres adaptaran l'edifici a la normativa contra incendis i d'accessibilitat
Visita a les obres del centre de dia / Redacció

Representants de Fundació Mare de Déu de la Soledat (encarregada de la gestió del Centre de Dia) i de l’Ajuntament d’Ondara han visitat les instal·lacions del Centre de Dia, junt amb els responsables de l’empresa adjudicatària de les obres d’adequació, amb la finalitat de concretar tots els detalls per començar les obres de forma immediata.

La visita ha comptat amb la participació de l’alcalde, José Ramiro, i de la directora de la Residència Paqui Ferrando; acompanyats per membres de l’equip de govern i de l’empresa local Sinergia, adjudicatària de les obres.

La Fundació i l’Ajuntament porten mesos treballant i fent les gestions i totes les tasques necessàries per tal d’aconseguir l’autorització de Conselleria per engegar unes obres d’adequació imprescindibles perquè el Centre de Dia (les obres del qual es van recepcionar a març de 2022) complisca amb la normativa autonòmica i puga obrir les seues portes als usuaris com més aviat. Cal recordar que la Fundació Mare de Déu de la Soledat té cedida la gestió del Centre de Dia (edifici de titularitat municipal), arran del conveni regulador sobre les condicions d’ús d’espais municipals signat en 2022.

Visita a les obres del centre de dia

En març de 2022 van ser recepcionades les obres per l’Ajuntament d’Ondara, i es va signar el conveni per a regular la cessió temporal i gratuïta del Centre de Dia a la Fundació Ntra. Sra. de la Soledat (que gestiona ja a Ondara la Residència la Tercera Edat). La cessió es va atorgar per un període de 15 anys, i té caràcter gratuït ja que la Fundació és una institució sense ànim de lucre d’interès públic, i la utilització privativa d’aquest espai municipal no està sotmesa a prestació econòmica.

L’objectiu era que des de la Fundació es dotara al Centre de Dia, s’autoritzara i es posara en funcionament després de la corresponent homologació per la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives. Si bé, una vegada recepcionat el Centre de Dia per l’Ajuntament, des de Conselleria no es va autoritzar la seua homologació per deficiències en el projecte, redactat per la Diputació Provincial d’Alacant, que no estava adaptat a l’actual normativa.

Les deficiències del projecte van motivar que no es poguera obrir quan estava previst el Centre de Dia i que ara s’hagen de realitzar unes obres d’adequació i adaptació de l’edifici a la normativa. Principalment, les obres adaptaran el Centre de Dia a la normativa en matèria contra incendis i d’accessibilitat.

Les accions a realitzar consistiran en la construcció d’un magatzem de bloc de formigó per a la ubicació d’un equip de protecció contra incendis; la instal·lació d’una BIE en l’interior de l’edifici connectada amb el grup a pressió; les demolicions necessàries per a la construcció del magatzem, part del tanca perimetral de l’edifici; les demolicions interiors de tres plats de dutxa, un wc i dues mampares d’un dels vestuaris, per a la seua conversió en vestuari adaptat; i col·locació de barres de subjecció en ambdós costats del wc.

També es col·locarà detector de fums en despatx; polsador d’alarma en la cuina; col·locació de capa de resina antilliscant en sòl ceràmic, kit d’alarma per a banys i lavabos, radiadors elèctrics en lavabos i tovaller elèctric en el bany.

Aquestes obres tindran un cost aproximat de 40.000 euros i seran sufragades gràcies a l’aportació municipal extraordinària de l’Ajuntament d’Ondara a la Fundació Ntra. Sra. de la Soledat, incloent una nova subvenció de 20.000 euros que passarà per Junta de Govern.

Segons s’ha avançat en la visita, els treballs començaran al mes de juny i tindran un termini d’execució de 3 mesos; per tant, Ramiro ha avançat que s’espera que l’obra estiga acabada per al mes de setembre, i després el Centre de Dia haurà de ser homologat i autoritzat per Conselleria per a poder acollir els usuaris com més prompte millor.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *