Sanitat

Patricia Pelegrí: “Hi ha professionals que no han cobrat durant tres mesos”

Entrevista, a Dénia FM, amb la representant d'UGT en l'Hospital de Dénia
Patricia Pelegrí, representant d'UGT en l'Hospital de Dénia / Alba Alborch

Després de la rescissió del contracte amb l’adjudicatària, Ribera Salut i l’assumpció de la gestió pública per part de la Conselleria de Sanitat del departament de Salut de Dénia, el passat 1 de febrer, el malestar entre el personal sanitari a la Marina Alta, no cessa per les seues condicions laborals.

Aquest matí, nova concentració, a les portes de l’Hospital, per a reclamar ‘mateix treball, mateixes condicions, exigim una reversió completa’. En la prèvia a aquesta concentració ha visitat el ‘primer café’ de Dénia FM, Patricia Pelegrí, representant d’UGT en aquest Hospital.

“Hi ha professionals amb problemes de cobrament de nòmines”, hi ha professionals “que no han cobrat durant tres mesos” o els qui “no han cobrat guàrdies, festius, ni hores extres”. Una altra de les queixes està relacionada amb la bretxa salarial d’uns 7.000 euros a l’any entre el personal laboral de l’hospital i l’estatutari.

Al respecte, ha explicat la diferència entre personal laboral a extingir (que es regula amb el conveni de 2014) i el de Conselleria de Sanitat, i com continua paralitzat el conveni de 2022, als jutjats, i fins que no hi haja una sentència favorable, “no es podran aplicar les millores”.

Incidix en l’equiparació entre el personal, i en unes “condicions dignes” perquè els professionals “no se’n vagen a altres departaments”.

Així com en la falta de metges, sobretot en urgències, i la petició que es realitza, des d’UGT, perquè es declare aquest departament sanitari com “àrea de difícil cobertura”.

Per últim, defensa que “els sanitaris treballant pels nostres pacients i usuaris”, per una sanitat digna del pacient.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *