Medi ambient

Crisi agrícola en la Marina Alta: la sequera provoca pèrdues milionàries en el raïm de taula

La Unió Llauradora estima que el perjudici supera els 1,6 milions d'euros i demana ajudes extraordinàries a la Generalitat Valenciana
Camp raïm / Redacció

La Unió Llauradora ha estimat que les pèrdues sofertes pels productors de raïm de taula Moscatell de la comarca de la Marina Alta ascendeixen a aproximadament 1,65 milions d’euros. Aquesta estimació ve com a conseqüència directa de la sequera, que ha reduït la producció de raïm en més del 90 %, provocant la pèrdua d’1,5 milions de quilograms de fruita.

En resposta a aquesta crisi, l’organització agrària ha sol·licitat a la Generalitat, concretament a la Conselleria d’Agricultura, que es concedisquen ajudes extraordinàries per a compensar les “tan importants” pèrdues que pateixen els agricultors de la comarca.

Segons l’organització, aquestes ajudes són crucials, ja que la sequera ha afectat unes 300 hectàrees de cultiu de raïm en secà, i les pèrdues incloses no solament reflecteixen les despeses ja efectuades, sinó també l’absència d’ingressos a causa de la falta de collita.

L’organització ha destacat que la situació és agreujada per la falta de cobertura de la sequera en les pòlisses d’assegurança agrària, deixant als agricultors “totalment desemparats”.

A més, l’organització ha reportat danys notables causats per la fauna salvatge, especialment conills i senglars, en la zona específica del cultiu de raïm, accentuant les pèrdues durant un període tan advers.

D’altra banda, la Unió Llauradora l’ha reiterat les seues peticions a la Conselleria d’Agricultura perquè es publique l’Ordre d’Ajudes per compensar els danys ocasionats per diverses espècies cinegètiques. L’organització ha assenyalat que els danys a la comunitat agrícola valenciana causats per la fauna salvatge l’any passat van superar els 45 milions d’euros i preveuen que aquest any les pèrdues poden ser encara majors.

Finalment, la Unió Llauradora ha anunciat que presentarà mocions als Ajuntaments de la comarca per a impulsar la implementació de mesures excepcionals que ajuden a pal·liar els efectes devastadors de la sequera i la fauna salvatge sobre els productors de raïm de taula de la Marina Alta.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *