Societat

Calp licita els primers projectes del Pla de Sostenibilitat Turística

El municipi inicia la prevenció d'incendis forestals i la incorporació al sistema ETIS per a convertir-se en destinació turística sostenible
Turisme Calp / Aj. Calp

Els tres primers projectes que conformen el Pla de Sostenibilitat Turística en Destí (PSTD) de Calp han sortit a licitació pública. Es tracta de la posada en marxa del Pla Local de Prevenció d’Incendis Forestals, la incorporació de Calp al sistema ETIS de sostenibilitat turística per a mesurar i avaluar les accions realitzades amb la finalitat de convertir el municipi en una Destinació Turística Intel·ligent i l’assistència tècnica per a la gestió del pla.

La implementació d’actuacions del Pla Local de Prevenció d’Incendis Forestals suposarà crear faixes perimetrals en la serra d’Oltà i Ermita Vella per a protegir les urbanitzacions i les àrees recreatives dels incendis forestals i d’altra banda, també s’inclou el tractament de la vegetació del barranc del Quisi. El contracte que té un pressupost base de licitació de 170.000 euros es desenvoluparà en tres anualitats.

D’altra banda, l’Ajuntament de Calp ha tret a licitació els serveis de consultoria per a la incorporació de la localitat al sistema ETIS de sostenibilitat turística. Aquests indicadors permetran mesurar i avaluar les accions realitzades per a convertir a Calp en una Destinació Turística Intel·ligent, així com la millora en la gestió turística i la satisfacció dels visitants.

Aquesta iniciativa que ja ve recollida en el Pla Estratègic de Turisme pretén posicionar Calp com una destinació turística sostenible, connectat amb el territori, respectuós amb els recursos naturals i de qualitat, així com la seva percepció pel turista d’aquestes qualitats. Té un pressupost de 41.322,32 euros i un termini d’execució de dos anys.

El consistori calpí també ha tret a licitació una assistència tècnica amb la finalitat de contractar una empresa experta en gestió de plans turístics i justificació financera com a suport a l’equip tècnic municipal en la implantació del PSTD.

El PSTD es desenvolupa en el marc del Pla de Recuperació, Tranformación i Resiliència (PRTR), finançat per la Unió Europea – NextGenerationEU i suposarà una inversió a Calp de 2.001.722 €, distribuïts en 11 actuacions.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *