Platges

Un error de la Generalitat impedeix la instal·lació dels xiringuitos en Dénia fins a l’1 de juliol

L'Ajuntament també ha revelat els novetats de les platges per a la temporada estival de 2024
Playa Dénia / Redacció

El regidor de Platges de l’Ajuntament de Dénia, Pepe Doménech, ha presentat aquest matí del dijous 23 de maig totes les novetats sobre els serveis que es prestaran en les platges de la ciutat durant la temporada d’estiu de 2024, des de l’1 de juny fins a l’1 d’octubre.

Durant la seua intervenció, Doménech ha destacat la polèmica generada per la classificació errònia de totes les platges com a naturals per part de la Conselleria de Medi Ambient. Aquest error administratiu implica que els xiringuitos no poden instal·lar-se fins a l’1 de juliol, afectant platges com La Marineta Cassiana i l’Almadrava, que també són considerades urbanes segons l’acord amb el Pativel (Pla d’Acció Territorial de la Infraestructura Verda del Litoral de la Comunitat Valenciana). Doménech ha assenyalat que s’ha enviat un escrit per a corregir aquest punt.

Entre les novetats presentades, destaca la continuïtat del servei de socorrisme amb l’empresa Eulen, que prestarà assistència sanitària, salvament i ajuda al bany adaptat. Les platges disposaran de vuit posicions de salvament i 21 torres de vigilància, amb un equip de 105 socorristes en els mesos de temporada alta (juliol i agost) i 60 en juny i setembre. Com a novetat, s’instal·larà una cadira de vigilància a la platja de Les Deveses, i es redistribuirà una altra cadira a la platja de Les Rotes.

Pepe Domenech, concejal de Playas Dénia | Redacción

A més, Dénia ha obtingut sis banderes blaves per a les seues platges: Les Bovetes, Las Marines, Marineta Cassiana, Molins, Punta del Raset i Les Deveses. La ciutat reedita el distintiu per a totes aquestes platges, recuperant la bandera blava per a Les Deveses després de les obres de regeneració de l’any passat.

El servei de megafonia informativa continuarà aquest estiu, amb horaris de 10:30 a 12:30 hores i de 18:00 a 19:00 hores. Els missatges es transmetran en valencià, castellà, anglés i francés en els punts més concorreguts de les platges.

En matèria de neteja i manteniment, l’empresa Pavasal continuarà gestionant el servei, que s’intensificarà del 15 de juny al 30 de setembre. Les platges es netejaran de nit amb una plantilla de 26 persones en temporada alta i 7 en temporada baixa. També es preveu la construcció d’una nova planta de tractament de posidònia i un magatzem de maquinària, valorats en 863.000 euros.

Quant als serveis de platja, s’han adjudicat sis xiringuitos, un lot d’hamaques, un de patinets i un parc aquàtic. Tres d’aquests xiringuitos tindran cuina i tres no, i tots inclouran millores en eficiència energètica amb plaques solars i desfibril·ladors.

Finalment, Doménech ha informat que es prohibirà la presència de gossos a les platges des de l’1 de juliol, així com fer foc la nit de Sant Joan. També s’han instal·lat nous vestidors, panells de conducta i es realitzaran reparacions a la plataforma de formigó de la Caleta del Pegolí, pendents d’aprovació per Costes.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *