Societat

Preparats els accessos a les cales de la Granadella i el Portitxol

El dispositiu que es posa en marxa a partir de l'1 de juny està format pels vigilants i auxiliars que controlaran les visites
Control de acceso a una de las calas de Xàbia / Ayto Xàbia

La regidoria de Platges de l’Ajuntament de Xàbia, sota la direcció de Juan Ortolá, ha dissenyat un meticulós pla de gestió per als accessos a les cales més populars de la zona durant l’estiu. Este pla inclou un operatiu especial en les cales de la Granadella i el Portitxol, així com en la Cova Tallada, que començarà a funcionar en fases des del 21 de juny.

Este sistema integral està dissenyat per a assegurar una experiència segura i ordenada per a tots els visitants durant la temporada alta d’estiu. Des de l’1 de juny, la temporada mitjana activarà control d’accessos durant els caps de setmana, que s’estendrà a un servici diari des del 21 de juny fins al 15 de setembre, quan la temporada mitjana reprendrà el servici de cap de setmana.

Simultàniament, es regularà l’estacionament als carrers adjacents a les cales per a facilitar el flux de visitants i evitar congestionamientos. Les mesures inclouen la presència de vigilants en Cala Ambolo, a causa del risc de despreniments en aquesta àrea.

Servici Cruz Roja

La Cruz Roja també exercix un paper crucial, estenent els seus servicis de vigilància i socors a les platges. A partir de juny, el dispositiu s’incrementarà amb major nombre de socorristes i equipament d’emergència en platges estratègiques, preparant el terreny per a la temporada alta, on cada platja comptarà amb socorristes, embarcacions i ambulàncies.

Accés platges

S’està finalitzant la contractació d’un transport alternatiu per a la Cala de la Granadella, mentre que en el Portitxol no es van presentar propostes en el concurs públic.

Este dispositiu també inclou un vigilant que estarà en el punt d’accés de la Cova Tallada al carrer Via Làctia de Dénia durant els mesos d’agost i setembre, amb la finalitat de controlar i regular els vianants que s’endinsen en la senda per a arribar a esta cova protegida que es troba en el límit del terme municipal de Xàbia i Dénia.

Esta vigilància és compartida amb l’Ajuntament de Dénia i el parc natural. Cal recordar que per a accedir a este espai cal reservar (sense cost) el tram horari de la visita en la web oficial del parc natural del Montgó: https://parquesnaturales.gva.es/es/web/pn-el-montgo

Este esforç coordinat entre diferents entitats busca no sols preservar l’orde i la seguretat a les platges, sinó també millorar l’experiència general dels visitants, garantint així un estiu tranquil i disfrutable per a residents i turistes a Xàbia.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *