Platges

Prohibit fumar a les platges de l’Arenal-Bol, la Fossa i Cantal Roig

L'Ajuntament de Calp s'adherix a la Xarxa de Platges sense Fum de la Conselleria de Sanitat
Platja del Cantal Roig / Aj. Calp

L’Ajuntament de Calp s’unix a la Xarxa de Platges sense Fum de la Conselleria de Sanitat per a promoure entorns més saludables i nets a les platges de l’Arenal-Bol, la Fossa i Cantal Roig. Esta iniciativa cerca eliminar el fum del tabac en estes àrees, afavorint un ambient més saludable per a tots els visitants.

En una primera fase, la campanya se centrarà en la conscienciació i responsabilitat ciutadana, sense imposar sancions inicialment. L’objectiu és sensibilitzar a les persones sobre els beneficis de no fumar a les platges, esperant que adopten este hàbit de manera voluntària i natural.

Per a donar suport a esta mesura, es distribuiran cendrers reutilitzables en els punts d’informació turística situats a les platges d’Arenal-Bol i la Fossa, així com en l’oficina de turisme de les salines. D’esta manera, es promou l’ús responsable i la correcta disposició dels residus.

Actualment, un 15% dels residus arreplegats a les platges són burilles de cigarrets, les quals no sols contaminen el medi ambient, sinó que també representen un risc per a la fauna marina. “Ni les platges són cendrers ni la mar és un escombriaire. Este municipi té el compromís d’estar lliure de basuraleza”, va afirmar Pere Moll, regidor de Medi Ambient i Platges.

Itziar Doval, regidora de Prevenció de la Salut, va destacar la importància d’un entorn lliure de fum tant per a la preservació del medi ambient com per a la salut dels usuaris de les platges. Va recordar que moltes malalties deriven tant del consum actiu com del passiu de tabac, ja que la inhalació de fum pot causar seriosos problemes de salut. “La prohibició de fumar en estes platges subratlla el compromís del municipi amb la reducció de la contaminació i la promoció de la salut. Esperem que esta mesura siga secundada i replicada en altres municipis costaners”, va afegir.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *