Medi ambient

Aquestes són les inversions hídriques que es faran a Teulada – Benitatxell per combatre la sequera

El Consorci d'Aigües aprova un paquet d'inversions per a millorar l'abastiment d'aigua, amb una atenció especial a la dessaladora de Castellons
Carrer Teulada- Moraira / Aj. Teulada- Moraira

El passat divendres, 26 d’abril, el Consorci d’Aigües Teulada – Benitatxell va aprovar per Junta General un paquet de diverses mesures per a fer front a la situació de sequera que s’espera davant l’escassetat de pluges de l’últim any.

D’una banda, per tal d’augmentar els recursos hídrics i aconseguir cabal de qualitat, s’han adjudicat, mitjançant licitació pública, dues obres de gran valor molt esperades: els treballs per a posar en marxa el pou Canor Bessó i la conducció d’aquest pou a la dessaladora de Castellons, adjudicats a la companyia Aquambiente Servicios para el sector del agua S.A.U. per 1.975.926 euros; i la construcció de la nova dessaladora de Castellons, concedida a l’empresa Contratas Vilor S.L. per 1.655.669 euros.

A més, s’ha obtingut l’execució com a millora d’una instal·lació solar de 100 kW de potència, valorada en 111.536 euros.En paral·lel, i amb l’objecte també de continuar augmentat els recursos hídrics del Consorci, s’ha aprovat dotar d’un pressupost de 186.872 euros per a desenvolupar el pou de Senija II, que es troba a l’espera d’aquests treballs des del 2017. D’aquesta manera, es posa fi als treballs que es van iniciar a finals del 2022 per part dels tècnics d’ambdós municipis, els quals proposaven alternatives tècniques i valoracions econòmiques que van obtenir proposar la solució més bona per a la redacció del projecte final.Pel que fa a la millora de les infraestructures, l’entitat continua amb la dinàmica de trencar amb la paràlisi d’anteriors legislatures. Així, com a continuació als treballs de renovació de la xarxa d’aigua potable de cadascun dels ajuntaments, estos 2024 Teulada Moraira invertirà 202.200 euros per a continuar millorant el sistema de distribució d’aigua potable i el Poble Nou de Benitatxell 140.592 euros.

També es destinaran 36.000 euros per a la remodelació integral del bombeig de Cumbre del Sol i Moraira, que concerneixen a ambdós municipis. Concretament, al Poble Nou de Benitatxell, ja s’han desenvolupat estos dos darrers anys les obres per a la renovació de les canonades de l’avinguda d’Alacant, els carrers la Pau, Major i cantonet de Bufó i la zona del Barranc Roig.

Així mateix, en la junta es va aprovar la firma d’un conveni de col·laboració amb l’Institut Geològic i Miner d’Espanya, organisme depenent del Centre Superior d’Investigacions Científiques del Ministeri de Ciència i Innovació, per tal de resoldre els problemes d’evacuació de les salmorres de les plantes dessaladores. A través d’aquest conveni es realitzarà també un estudi per tal localitzar nous recursos addicionals per a l’abastiment de la planta dessaladora de La Serp del Poble Nou de Benitatxell.

Finalment, i donant compliment a les indicacions de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer, es va explicar el contingut del Pla Especial de Sequera del Consorci, aprovant la primera bateria d’actuacions per a tractar de gestionar els episodis amb poca o nul·la disponibilitat de recursos.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *