Societat

Ondara aprova un nou protocol per a la instal·lació de castells inflables

L'Ajuntament estableix mesures de seguretat per a instal·lacions en terreny privat i públic
Ondara castells inflables / Aj. Ondara

L’Ajuntament d’Ondara ha aprovat el protocol a seguir per les instal·lacions de castells unflables i similars en tot el terme municipal d’Ondara, incloent-hi les instal·lacions en zones particulars i propietats privades. L’objectiu és informar i sensibilitzar a la ciutadania sobre les mesures de seguretat necessàries per a instal·lar i autoritzar els unflables.

La Junta de Govern Local de l’Ajuntament d’Ondara ha aprovat el protocol a seguir per a instal·lacions de castells inflables e instal·lacions similars, redactat per l’enginyer municipal, de conformitat amb la circular de Secretaria Autonòmica de Seguretat i Emergències de la Generalitat Valenciana, de data 23 de novembre de 2022.

Ondara castells inflables | Aj. Ondara

El protocol indica que si el castell inflable no està obert al públic en general i s’ubica en terreny privat amb control d’accés, el titular serà el responsable d’instal·lar castells que complisquen amb la normativa tècnica aplicable, i de contractar un segur de responsabilitat civil. També serà responsable de la correcta instal·lació del castell en tot cas, i especialment en casos de vent apreciable.

Si el castell està obert al públic en general o s’ubica en terreny públic, el titular haurà de presentar prèviament una declaració responsable a l’Ajuntament, amb la documentació relativa a la construcció del castell, certificat del segur de responsabilitat civil i identificació completa del responsable. A més de la declaració responsable, caldrà aportar un certificat final de muntatge firmat per tècnic competent. Aquest certificat de muntatge haurà de ser registrat per la seu electrònica de l’Ajuntament o presentat a la policia local d’Ondara abans de l’inici de l’activitat. Sense aquest certificat de muntatge, s’entén que la declaració responsable aportada quedarà invalidada i el castell inflable no disposarà del permís necessari per a instal·lar-se.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *