Entrevistes

Rafael Ferrer: “De cara a la salut, el que es pretén amb el programa és desmedicalitzar a la societat”

Entrevista, en Dénia FM, amb polítics i professionals sanitaris implicats en el programa ‘Dénia en Moviment’
D'esquerra a dreta: Rafael Ferrer, Tamara Escrivà, Rafa Carrió i Valen Alcalà / Miriam Pagán

La importància de realitzar exercici diari, per a millorar la salut i el benestar dels veïns de Dénia ha sigut el tema abordat en el ‘primer café’ de Dénia FM, en la seua edició del 21 de maig, aprofundint en el programa ‘Dénia en Moviment’.

Es tracta d’una iniciativa conjunta de les regidories de Salut Pública i Esports, amb la implicació de les Conselleries de Sanitat i de Cultura i Esports, i amb la col·laboració dels professionals sanitaris de la Zona Bàsica de Salut de Dénia.

En aquest han aprofundit el regidor de Salut Pública i vicealcalde de l’Ajuntament, Rafa Carrió; el regidor d’Esports, Valen Alcalà; el coordinador mèdic de la Zona Bàsica de Salut de Dénia, Rafael Ferrer; i la infermera del CSI II de Dénia, Tamara Escrivà.

Aquest programa es va posar en marxa el passat 13 de maig, i el seu objectiu és la prescripció mèdica de l’activitat física orientada a la salut. Les persones interessades en formar part del programa, hauran de tindre una prescripció per part del seu metge de capçalera.

El Dr. Ferrer explica que el perfil del pacient són persones majors amb patologies. Són les mateixes persones les que poden sol·licitar adherir-se al programa, o el mateix sanitari el que li derive. Una vegada emplenada una “fulla d’activitat” i dipositada en el taulell tant dels CSI I i II de Dénia i el centre de La Xara.

Posteriorment, es derivaran els pacients al preparador físic, que serà l’encarregat de planificar les pautes d’activitats i d’exercici físic que s’hauran de realitzar. Aquest es farà en el pavelló de Joan Fuster, principalment, la duració mínima del programa és de sis mesos i un màxim de nou mesos.

Així mateix, s’ha creat una comissió de seguiment del programa, amb l’objectiu que tinga una continuïtat en el temps.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *