Política municipal

Reprendrà Dénia el projecte per a construir una planta dessaladora?

L'alcalde desvetlava en el ple una visita a Acuamed per a interessar-se per aquesta possible instal·lació
Imatge del ple de l'Ajuntament de Dénia del mes d'abril / Tino Calvo

Durant la legislatura 2003-2007, es va gestar el projecte de construcció d’una planta dessaladora per part d’Acuamed a Dénia. Amb una inversió pròxima als 29 milions d’euros, fins i tot es va parlar, en el seu moment, de possibles ubicacions; no obstant això, aquesta infraestructura no va arribar a construir-se.

Però actualment, podria reprendre’s? Aquesta és la pregunta que subjau després del ple de la corporació municipal, celebrat el dijous 30 de maig.

El regidor del grup municipal del PP, Carlos Barona, preguntava per una visita de l’alcalde i l’edil de Territori, al Ministeri amb aquest tema sobre la taula, reclamant que s’informara d’aquesta al Consell d’Aigües.

Vicent Grimalt responia que la visita havia sigut a les oficines d’Acuamed, per a interessar-se sobre la possible construcció d’una dessaladora en el municipi.

L’alcalde apuntava que en el moment en què es dispose de tota la informació necessària i finalitzen totes les reunions, es comunicarà a Aigües de Dénia. Incidint que només havien acudit per a informar-se sobre les possibilitats de tindre un projecte de dessaladora.

Però aprofitava per a realitzar una breu cronologia dels fets. En l’any 2007, sota mandat de PSPV-PSOE i Bloc, es va aprovar el projecte; en 2011, ja amb el PP en l’alcaldia, es va signar el contracte amb Acuamed per a la construcció; però en 2014 es va rebutjar.

És més, Grimalt afegia que si el PP no l’haguera rebutjat, “ara la tindríem” i no caldria “tornar a iniciar totes les negociacions per a tindre una dessaladora”. Així mateix, indicava que “la maqueta de la famosa dessaladora de Dénia està en les oficines d’Acuamed com a exemple del que és una dessaladora”.

Abastiment garantit

Posteriorment, el també regidor popular, Juan Carlos Signes, interpel·lava l’edil de Medi Ambient, Sandra Gertrúdix, per si en els últims deu anys hi havia hagut algun problema “d’abastiment o subministrament d’aigua potable”. Gertrúdix afirmava que, en l’actualitat, no hi ha problema de subministrament, ni abastiment de cara a l’estiu.

A la qual cosa Grimalt unia aquesta pregunta amb l’anterior de Barona, responent que “l’equip de govern treballa amb vista al futur”, al que afegia que la “situació hídrica és la que és” i que no serà ni el primer ni l’últim municipi que “tindrem problemes pel canvi climàtic”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *