Successos

Rescatats dos escaladors en el Morro del Toix a Calp

L'escaladora va arribar a un punt en el qual es trobava incapaç de seguir l'escalada
Els escaladors en el Morro de Toix / Consorci Provincial de Bombers

Efectius del Consorci Provincial de Bombers d’Alacant han realitzat una exitosa operació de rescat el dimecres, salvant a dos escaladors, un home i una dona, al Morro del Toix, localitat de Calp. El rescat, dut a terme amb el suport d’un helicòpter de rescat i el grup de rescat de muntanya, ha sigut destacat per l’esmentat organisme.

Els bombers es van desplaçar al lloc on els escaladors van ser rescatats sense sofrir ferides, després de rebre un avís a les 14.13 hores. L’operació es va estendre fins després de les 17.00 hores. El rescat es va efectuar en el Morro del Toix, accedint per la via Magical Mistery Tour. L’escaladora, en arribar a un punt on es va trobar incapaç de continuar, va sol·licitar ajuda, segons va precisar el Consorci de Bombers.

Per assistir als escaladors, es va instal·lar una línia de progrés fins a la seua ubicació. Una vegada reunits, l’home va aconseguir sortir escalant, mentre que la dona va ser acompanyada per un dels agents fins a concloure el rescat. Atés que no presentaven lesions, no va ser necessària atenció sanitària addicional. “Com que no patiren cap lesió, aquestes persones no han necessitat atenció sanitària, per la qual cosa els rescatadors les han deixat una vegada acabat el descens en terra i elles mateixes s’han dirigit als seus vehicles,” ha afegit la mateixa font.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *