Política

Els alcaldes de la Marina Alta i la Safor uneixen forces per la connexió ferroviària

Els representants han mantingut una reunió a Dénia on han aconseguit formalitzar una línia de treball conjunt
Autoritats Marina Alta i La Safor / Tino Calvo

Dénia ha acollit hui una reunió de les alcaldesses i els alcaldes de les comarques de la Marina Alta i la Safor. L’objectiu dels representants de Gandia, Oliva, Bellreguard, Palmera, Ondara i Dénia ha sigut el d’unir forces per a reivindicar una connexió ferroviària que done solució a la reivindicació històrica de les dues comarques.

En aquesta trobada, els representants de les sis poblacions han acordat, en primer lloc, començar a treballar en la redacció d’una declaració conjunta que reflectisca la posició unànime de tots els municipis afectats per la manca de connexió ferroviària entre la Marina i la Safor. Un clam conjunt que es farà arribar a les administracions supramunicipals competents -el Ministeri de Transport i la Generalitat- juntament amb la sol·licitud de convocatòria d’una mesa de diàleg que concerte i acorde la solució definitiva de connexió que necessiten els municipis de les dues comarques.

renunió tren | Tino Calvo

De moment, el ministre de Transports i mobilitat, Oscar Puente, ja ha manifestat el seu suport a la creació d’aquest òrgan i ha confirmat la participació del ministeri.”Aquest tema necessita honestedat i que ens parlen clar sobre els projectes que s’estan barallant”, han coincidit a destacar els alcaldes i alcaldesses, en un moment en què el debat sobre la connexió ferroviària entre les dues comarques torna a estar sobre la taula a partir del recent anunci del projecte d’un TRAM entre Gandia i Dénia del president de la Generalitat, Carlos Mazón.

renunió tren | Tino Calvo

El tercer punt consensuat en la trobada d’aquest matí a Dénia és la constitució d’un fòrum d’agents socials i econòmics de la Safor i la Marina, on també estarien representants els ajuntaments, per tal d’avançar en més polítiques comunes entre ambdues comarques.

Alcaldesses i alcaldes han insistit que la connexió ferroviària dels dos territoris és “una necessitat urgent, però també un dret de les nostres ciutadanies; un mitjà de vertebració territorial, social i econòmica que no deixarem d’exigir”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *