Festes

Saps quin és l’origen de les festes de la Santíssima Trinitat a Dénia?

Entrevista, a Dénia FM, amb representants d'aquestes singulars i originals celebracions
D'esquerra a dreta: Esther Navarro, Amparo Peiró i Isabel Gallego / Alba Alborch

Des del divendres 24 fins al diumenge 26 de maig, se celebra una de les festes més singulars de Dénia, emmarcades en l’emblemàtic barri de Les Roques. Les festes de la Santíssima Trinitat, organitzades pels veïns d’aquest carrer, en el vessant del Castell.

L’origen d’aquestes festes populars es remunta al segle XIX, quan una veïna molt devota, va prometre, després d’una greu malaltia, que si es curava oferiria una missa tots els anys i una festa en acció de gràcies.

Més de 150 anys després continua la festa, que inclou la processó de la imatge de la Santíssima Trinitat, a més d’altres amb música, activitats per als més menuts, sopars i la popular ‘Dansà Grotesca’ (una desfilada de disfresses dels més originals).

La presidenta dels festers, Isabel Gallego i les festeres Amparo Peiró i Esther Navarro han visitat el ‘primer café’ de Dénia FM, per aprofundir en el programa de festes i el seu origen.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *