Província

Arranca la temporada estival de salvament i socorrisme a les platges de Calp

Eulen prestarà el servei diari a partir de l'1 de juny, amb un equip de fins a 32 socorristes en temporada alta
Calp / Redacción

El servei de salvament i socorrisme de les platges de Calp, prestat per l’empresa concessionària Eulen, arranca el dissabte la temporada estival. A partir de l’1 de juny es prestarà el servei de socorrisme i salvament en platges diàriament, encara que el servei es va iniciar el passat mes d’abril, finalitzada Setmana Santa i Pasqua aquest es va concentrar els caps de setmana, però amb l’inici de juny el servei torna a ser diari.

D’aquesta manera, durant els mesos de juny i setembre l’horari del servei de socorrisme serà d’11:00 a 19:00 hores i durant els mesos de juliol i agost l’horari s’amplia de 10:00 a 20:00 hores. En temporada alta el servei cobreix les platges de Calalga, Fossa, Racó, Cantal Roig, Morelló, Arenal-Bol i Puerto Blanco i les embarcacions queden situades en la Fossa i Arenal-Bol. La posició fixa de l’ambulància es troba en Cantal-Roig, un punt intermedi entre les dues grans platges del municipi.

Pel que fa al personal del servei, s’adapta a les necessitats de cada temporada, així en temporada mitjana el personal s’estableix en 18 persones i en temporada alta el personal arriba fins a 32 persones. Tots els llocs de socors disposaran de desfibril·lador i equip d’oxigenació.

Pel que fa a vehicles i embarcacions, Eulen comptarà a més de l’embarcació exigida en el plec amb una embarcació de rescat equipada amb materials de navegació i característiques de rescat, una moto d’aigua amb llitera flotant, un vehicle de coordinació VIR (vehicle d’intervenció ràpida) dotat amb desfibril·lador i equip d’oxigen, dos caiacs ubicats en Racó i Cantal, dues taules de rescat i bicicletes de desplaçament pel passeig marítim.

Pel que fa a l’equipament de les platges, la de l’Arenal-Bol, la Fossa i Cantal Roig i les cales Calalga i el Racó tenen lavabos, les platges de sorra disposen a més de rentapeus i passarel·les, i totes tenen papereres, fins i tot les d’Arenal-Bol i la Fossa tenen àrea de jocs infantils, hamaques i patins.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *