Societat

Benissa es protegeix davant possibles incendis: així funciona el sistema ‘Fire Forest Detection’

L'estructura instal·lada en tot el terme municipal de Benissa consta de 6 sensors d'alta precisió
Càmera Benissa / Aj. Benissa

L’Ajuntament de Benissa ha presentat el nou i pioner sistema de prevenció d’incendis ‘Fire Forest Detection’, una eina clau per protegir la seua massa forestal davant la greu situació actual de sequera i el risc elevat d’incendis.

L’acte de presentació, presidit per Arturo Poquet, alcalde de Benissa, i Jorge Ivars, regidor de Projectes Europeus i Turisme, ha comptat també amb la presència de representants del Consorci de Bombers d’Alacant, la Policia Local, Protecció Civil Benissa, l’associació ABAI i el personal municipal encarregat de desenvolupar el projecte.

El sistema instal·lat en tot el terme municipal de Benissa consta de 6 sensors d’alta precisió per a la mesurament de la temperatura, humitat relativa, velocitat i direcció de l’aire, CO i CO₂, 39 sensors per a la mesurament de temperatura, humitat relativa, CO i CO₂ i 6 càmeres 360° d’espectre visible i infrarojos.

El ‘Fire Forest Detection’ permet mesurar el risc d’incendi en temps real, monitorant tot el territori i fins i tot podent calcular el risc d’incendi amb 10 dies d’antelació, de manera que es puguen planificar mesures de prevenció eficaces. Les càmeres instal·lades emeten imatges en temps real cada 15 segons.

Cámaras vigilancia | Redacción

Tota la informació recollida es transmet mitjançant un sistema de notificacions i alertes als serveis d’emergència. A més, aquest sistema inclou la col·locació de codis QR per les zones de rutes de muntanya perquè els excursionistes puguen escanejar el codi i conéixer en temps real el risc d’incendi i, en cas de produir-se un foc, saber quina és la millor ruta d’evacuació i quines recomanacions han de seguir.

Jorge Ivars s’ha mostrat molt content de poder presentar aquest sistema: “gràcies a aquesta tecnologia podrem reaccionar immediatament quan vegem fum a la muntanya”. I ha afegit, “i no només és útil per als Bombers i la Policia, sinó que amb els QR oferim màxima seguretat als excursionistes i senderistes”.

Cámaras vigilancia | Redacción

Per la seua part, Arturo Poquet ha destacat la importància d’aquest sistema, ja que “Benissa és el municipi més extens de la comarca, tenim molta massa forestal i punts molt complicats”. A més, Poquet ha volgut destacar que la protecció davant possibles incendis és una prioritat del seu govern, que ja compta amb un Pla Especial de Prevenció d’Incendis.

Els diferents agents convidats a la presentació també han agraït la iniciativa del consistori, que amb tota seguretat serà una eina de gran ajuda per a ells.

Aquesta acció forma part de les 20 actuacions que Benissa està executant amb els 2,5 milions d’euros que va aconseguir el 2022 a través del Pla de Sostenibilitat Turística en Destí finançat pels fons Next Generation de la Unió Europea.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *