Benestar

Dénia impulsa l’envelliment actiu amb el programa ‘Plens de vida’

En col·laboració amb CaixaBank, la iniciativa ofereix tallers gratuïts sobre hàbits saludables destinats a majors de 60 anys
Majors Dénia / Aj. Dénia

L’Ajuntament de Dénia llança el programa per a majors “Plens de vida“. Una iniciativa en col·laboració amb CaixaBank, que té l’objectiu de promoure l’envelliment actiu. El programa inclou la realització de tallers sobre hàbits de vida saludables, dirigits a persones majors de 60 anys, que tindran lloc entre finals d’abril i finals de juny.

El projecte té com a finalitat promoure els estils de vida saludables, fomentar l’aprenentatge continu, així com afavorir les relacions socials i optimitzar les oportunitats de benestar físic, social i mental de les persones majors, que milloren la seua qualitat de vida en la vellesa. A més, es vol fomentar els vincles i les xarxes de suport en la comunitat que permeten detectar i acollir situacions de soledat i afavoreixen l’envelliment actiu.

Els tallers són gratuïts, i les persones interessades es poden matricular a les oficines de la Regidoria del Major (segona planta del Centre social) en horari de 9:00 a 13:00 hores i de 17:00 a 19:00 hores. Els requisits per a la matriculació són estar empadronats a Dénia, La Xara o Jesús Pobre, tenir 60 anys com a mínim en el moment de la matriculació, portar el DNI, NIE o Passaport i no estar en actiu laboralment (caldrà aportar el justificant).

Programa activitats majors Dénia | Aj. Dénia

Tallers

Entrena per adquirir hàbits de vida més saludables mitjançant activitat física, adaptada al ritme de cadascú i reforçant aspectes que promouen l’autonomia personal. Es treballaran aspectes com la cura personal, l’exercici físic, la gestió del dolor, la relaxació, l’alimentació i la participació social.

Número de places: 12

Lloc on s’impartirà: Centre del barri Oeste

Data d’inici: divendres 10 de maig

Data de fi: divendres 28 de juny

Horari: Tots els divendres inclosos entre la data d’inici i la de fi de 9.00 hores a 11.00 hores

En Forma. Promoció de la salut mitjançant la realització d’exercici físic. Orientat a mantenir i millorar la condició física general. Se treballaran el manteniment i l’increment de la força i la potència muscular, l’equilibri i la coordinació, per a conservar bona forma física i prevenir caigudes. S’utilitzaran metodologies innovadores com Eurythmics, disciplina desenvolupada per a l’ensenyament musical. També es faran exercicis de relaxació.

Número de places: 16

Lloc on s’impartirà: Edifici de Joventut

Data d’inici: dimarts 7 de maig

Data de fi: dijous 27 de juny

Horari: Tots els dimarts i dijous inclosos entre la data d’inici i la de fi de 10 a 11.

Alimenta el teu benestar. S’explicaran pautes i hàbits per tindre una alimentació saludable i equilibrada que ajude a millorar la salut coneixent els aliments i els seus components, una dieta saludable i les característiques de l’alimentació en l’envelliment. Es tractaran també intoleràncies alimentàries i les principals interaccions amb fàrmacs, així com consells per a menjar bé sense cuinar.

Número de places: 16

Lloc on s’impartirà: Centre social

Data d’inici: dilluns 6 de maig

Data de fi: dilluns 10 de juny

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *