Turisme

Dénia impulsa el turisme sostenible amb noves iniciatives ciutadanes

L'alcalde Vicent Grimalt revela els resultats d'una enquesta sobre turisme i anuncia mesures per a fomentar la sostenibilitat
Vicent Grimalt, alcalde de Dénia i Eva Asperilla, tècnica del Departament de Turisme / Redacció

Durant els mesos de març i abril, el consistori de Dénia va llançar una enquesta per conéixer l’opinió dels ciutadans sobre l’activitat turística a la ciutat.

L’alcalde, Vicent Grimalt, ha compartit els resultats, que reflecteixen una preocupació ciutadana per la dependència de l’economia local en el turisme i la necessitat d’avançar cap a un model més sostenible.

Entre les principals inquietuds dels dianers destaca la necessitat d’incrementar l’ús del transport públic i l’aparcament als extraradis de la ciutat per reduir l’impacte sobre el centre urbà. L’alcalde ha destacat que “és imprescindible aprendre a conviure amb els reptes que suposa el turisme per a la ciutat”.

En resposta a aquestes preocupacions, s’estan prenent mesures per millorar la qualitat de vida a Dénia. “Estem treballant en el foment del turisme sostenible amb activitats que promoguen el respecte i l’admiració per la nostra naturalesa”, ha afirmat Grimalt.

A més, s’estan implementant estratègies per gestionar els problemes derivats de l’habitatge turístic, sobre el que l’alcalde ha comentat que “cal ser valents i aplicar les mesures necessàries”.

Segons Eva Asperilla, tècnica del Departament de Turisme, els resultats de l’enquesta han servit de base per a l’organització de les Jornades Participatives de Turisme Sostenible, que tindran lloc a Dénia amb sessions limitades a 50 participants per a garantir una interacció de qualitat.

També s’ha presentat la nova web deniafuturista.es, una plataforma que recull tota la informació relativa al Pacte Local per un Turisme Sostenible, mostrant l’engranatge de la ciutat cap a un futur més responsable.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *