Sanitat

Compromís critica la gestió del PP en la sanitat de la Marina Alta i exigeix millores urgents

Els representants en les Corts i en la Marina Alta han exposat les deficiències en la gestió sanitària
Visita Compromís Sanitat / Tino Calvo

En una visita feta hui, 14 de maig, per representants de Compromís en les Corts Valencianes i de la Marina Alta als barracons sanitaris de Calp i a l’hospital de Dénia, s’ha posat de manifest la crítica situació de la gestió sanitària en la comarca i allí ha estat Dénia FM i la redacció de marinaalta.es.

Durant la jornada, també s’ha celebrat una reunió amb personal sanitari per discutir possibles solucions als problemes estructurals i de personal que afecten la zona.

Maria José Garcia, regidora de Dénia i secretària comarcal de Compromís, ha expressat la urgència de retenir nous sanitaris a la Marina Alta. “És vital per a la nostra comarca comptar amb prou personal qualificat per a atendre les necessitats dels nostres ciutadans”, ha destacat.

Visita Compromís Sanitat | Tino Calvo

Ximo Perles, regidor de Calp i portaveu de la Diputació d’Alacant, ha assenyalat la importància de millorar les instal·lacions actuals. “És inacceptable que continuem utilitzant barracons com a unitats d’atenció habituals quan podríem ampliar i millorar el nostre centre de salut”, ha afirmat Perles.

Visita Compromís Sanitat | Tino Calvo

D’altra banda, Gerard Fullana, diputat en les Corts, ha llançat una crítica cap a l’assignació de recursos en la comarca: “La Marina Alta rep menys recursos comparats amb altres comarques, malgrat ser una de les més necessitades, especialment durant la temporada turística”.

Durant la roda de premsa, Carles Esteve, portaveu de sanitat en les Corts de Compromís, ha criticat durament al PP per la seua gestió després de la reversió de l’hospital de Dénia. “El PP ha convertit un departament que podria ser de referència en un hospital al qual ningú vol venir. Això és alguna cosa que ja estem patint en centres auxiliars on les cites es donen per a tres o quatre setmanes després, una situació que no ocorria des de la pandèmia”, ha explicat Esteve.

Esteve ha continuat expressant la seua preocupació per les conseqüències d’una mala gestió.”Estem davant d’un incompliment flagrant del qual es va anunciar per part del conseller, que va prometre una reversió tranquil·la. Ens trobem amb persones que estan cobrant només el salari base, i estem escoltant de primera mà situacions terribles, amb treballadors recorrent a crèdits bancaris després d’anys de maltractament per part de Marina Salut”.”Ja li vam advertir al conseller que la incorporació de 350 treballadors no era suficient”, ha afegit Esteve, “que calia equiparar amb altres departaments sanitaris i que estava planificant una sanitat baix cost. Això ja ho estem patint en els centres auxiliars”.

Visita Compromís Sanitat | Tino Calvo

En aquest context, Gerard Fullana també ha tractat altres problemes regionals afectats per polítiques similars. “És una primavera complicada per a la Marina Alta en termes de gestió del PP i Vox. Fa només un mes denunciàvem retalls de 30 milions en infraestructures educatives i una reducció del 20 % en les ajudes als ajuntaments per a la prevenció d’incendis, a més de la paralització o desaparició de centres de dia valorats en 10 milions d’euros”.

La coalició Compromís ha presentat diverses mocions als ajuntaments de Calp i Dénia, que encara tenen pendents la construcció de centres de salut previstos en la concessió privada i que mai no es van dur a terme. “El que tenim clar és que quan reivindicàvem i apostàvem per la reversió i la gestió pública de la sanitat de la Marina era per a millorar la situació… no per a trobar-nos com estem ara, una situació que posa en perill l’atenció a la ciutadania i la salut“, ha conclòs Maria José Garcia.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *