Festes

Xàbia es prepara per a celebrar el 75 aniversari de les Fogueres de Sant Joan

La programació festera tindrà lloc del 7 al 24 de juny
Presentació del llibret / Aj. Xàbia

Les Fogueres de Sant Joan de Xàbia han començat oficialment amb la presentació del llibret. Este esdeveniment va comptar amb la presència de la Comissió de Fogueres, els càrrecs de 2024, la regidora de Festes, Mavi Pérez, i l’alcaldessa, Rosa Cardona.

El llibret foguerer, revisat amb deteniment per les reines Ángela Tachó i Claudia García, les dames Nahir Sánchez i Nerea Vidal, les infantils Lucía Bisquert i Gisela Devesa, així com els presidents de la Quintà, Julia Roselló i Jaime Valverde, i la Comisió Juvenil, Lucas Mata i Laura Sánchez, és una peça de col·lecció. A més de la programació detallada de les festes, inclou fotos oficials de tots els participants i de les penyes festeres, especialment aquelles que celebren el seu aniversari en 2024.

Aniversari de les Fogueres de Sant Joan

Els Fogueres marquen el calendari festiu a Xàbia des d’ara, amb el lliurament de les bandes a final de mes i les proclamacions de les reines, Ángela i Claudia, programades per al cap de setmana del 7, 8 i 9 de juny. Enguany és especial a causa de la celebració del 75 aniversari, la qual cosa ha afegit diversos actes commemoratius a la programació.

Entre els esdeveniments destacats, s’inclourà una cerimònia per a honrar als festers que han contribuït al creixement de les Fogueres de Xàbia (el 9 de setembre), una segona ofrena, una segona desfilada de carrosses i dos misses en honor a Sant Joan.

Programació Fogueres de Xàbia 2024

  • 7 de juny: Proclamació Regina infantil
  • 8 de juny: Proclamació Regina major
  • 9 de juny: Commemoració 75 anys
  • 13 de juny: Pregó
  • 15 de juny: Dia de les Quintades
  • 22 de juny: Dia especial 75 aniversari
  • 23 de juny: Nit dels Focs de Sant Joan
  • 24 de juny: Dia de Sant Joan

Innovacions i Canvis en la Programació de 2024

La presidenta de la Comissió, Carmen Andrés, va esmentar que alguns actes del programa s’han modificat per a celebrar adequadament el 75 aniversari. La regidora de Festes, Mavi Pérez, va expressar la seua satisfacció amb el programa elaborat, assegurant que permetrà gaudir “unes Fogueres com Xàbia es mereix“. Encara que inclou alguns canvis, Pérez està convençuda que “el poble i tots els que gaudixen dels Fogueres agrairan” estes variacions.

La regidora també va avançar una exposició recopilatòria sobre la història dels Fogueres, basada en donacions a l’Arxiu Municipal de Xàbia. Esta exposició s’inaugurarà en Ca Lambert el mes vinent.

L’alcaldessa, Rosa Cardona, va convidar a tota la comunitat a participar en les celebracions, destacant que la programació està dissenyada perquè “tot el poble gaudisca de les festes de Fogueres” i puguen sentir-se orgullosos de l’esforç i afecte amb què s’han preparat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *