Oci i temps lliure

Comença el Festival Xàbia Folk 2024 amb una àmplia varietat de música tradicional

La iniciativa té com a objectiu posar en valor aquest estil de música de la mà d’artistes locals i nacionals
Xàbia Folk 2023 / Redes sociales

Hui, divendres 10 de maig, comença el festival Xàbia Folk i es mantindrà fins al diumenge 12 en la plaça de la Constitució. Una iniciativa que té com a objectiu posar en valor aquest estil de música de la mà d’artistes locals i nacionals.

El cartell de l’edició 22 del certamen fa una aposta per acostar la música folk als escolars, amb un concert a càrrec de Pep López i Sopars de Duro en el Col·legi Port de Xàbia a les 12:00 hores del divendres 10 de maig. Aquest mateix dia, en la plaça de la Constitució, actuarà Son d’Embat a partir de les 22:30 hores.

El dissabte, 11 de maig, hi haurà doble sessió: a les 19:30 hores en la Casa de Cultura actuarà Alicornio, i a la nit a les 22:30 hores en la plaça de la Constitució ho farà Acetre.

El diumenge serà el concert de clausura del festival en l’Ermita de Santa Llúcia, a partir de les 12:00 hores amb l’actuació de Bruel.

Des de la Romàntica del Saladar, Joan Buigues, ha recordat que en els seus inicis el festival va fer una aposta perquè la música folk i popular arribara als col·legis, i enguany per fi s’ha aconseguit. Quant als grups del cartell, Buigues ha destacat que mantenen el criteri del folk de sempre, siguen “grups valencians i/o figures emergents o consolidades”.

Els artistes que participen en Xàbia Folk 2024

Sons d’Embat: liderat per l’acordionista d’Ontinyent Pau Barberá, està format per sis músics provinents de València, Catalunya i Andalusia. Membres: Pau Barberá (acordió diatònic), Berta Íñiguez (veu), Uri Català (violoncel), Abraham Lojo (guitarra), Jordi Ortolà (percussió), Toni Fort (flautes i saxòfon).

Acetre: És un dels grups més veterans i emblemàtics del panorama folk d’Extremadura, creat en 1976. Membres: Víctor Asensio (Flautes i Clarinet), Antonio Leyras (Baix i Guitarra portuguesa), Nandy Casal (Veu i Percussions), Sara Álvarez (Violí), José Salas (Bateria), Inés Romero (Acordió), Ana Jiménez (Veu i Bouzouki), Paco Croche (Saxo i Percussions) i José-Tomás Sousa (Teclats, Guitarra Acústica, Composició i Direcció Musical).

Alicornio: És un duo de folk originari de Valladolid, format per Águeda Sastre (violí) i Carlos Martín (guitarra, bouzouki i veu), que interpreta cançons i temes de la tradició vallisoletana.

Bruel: Duo nascut en 2006, com una aleació en el camp del violí tradicional, la cançó popular i els balls i danses de la Catalunya antiga.

Pep López i Sopars de Duro: Format per Pep López, Pep Collell i Carol Durán, Pep López inicia la seua activitat musical en 1976. En l’actuació d’una hora de duració s’encarrega de la veu i guitarra MIDI, Collell de la bateria i programacions i Carol Durán del violí fiddle.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *