Medi ambient

Xàbia instaura el primer Premi Medi Ambiental

Es lliurarà en el marc de la I Setmana del Medi Ambient, a celebrar de l'1 al 8 de juny
Parc Natural del Montgó / Miriam Pagán

Les regidories de Medi Ambient i Serveis de l’Ajuntament de Xàbia, que dirigixen Juanlu Cardona i Juanjo García, en col·laboració amb l’empresa responsable del servei de recollida de la brossa, Tetma, han organitzat per a la primera setmana de juny la ‘I Setmana del Medi Ambient de Xàbia’, que pretén difondre i conscienciar sobre el respecte a l’espai en què vivim i que puguem deixar-lo tal com ens el van deixar els nostres avantpassats.

Les activitats es desenvoluparan de l’1 al 8 de juny i inclouen una jornada de neteja ‘Contra la Basuraleza’, activitats per als més menuts, tallers, una exposició, així com una projecció de curts de temàtica vinculada al medi ambient del festival SunCine de Barcelona, un dels certàmens més importants de cinema centrat en el Medi Ambient.

El plat fort de la I Setmana del Medi Ambient de Xàbia és el Premi Medi Ambiental, les bases del qual estan publicades al web municipal i pretenen reconéixer la tasca i el treball d’entitats, col·lectius, empreses i veïns i veïnes, en la defensa del nostre territori i el medi que ens envolta.

Segons ha explicat el regidor Juanlu Cardona, “el termini per a la presentació de candidatures als premis està obert des d’aquest mateix dia fins al 27 de maig”. Cardona ha comentat que un jurat decidirà les tres categories del premi i els millors seran reconeguts públicament en una gala que se celebrarà el dia mundial del Medi Ambient (el dimecres 5 de juny) al saló de plens.

Programa

1 de juny. Jornada contra la ‘Basuraleza’ amb el projecte Libera, SeoBirdlifeEcoembes, Tetma, Creu Roja i Jávea, Limpia te quiero i el Lady Elizabeth School.

2 de juny. Ruta interpretativa botànica, arqueològica Parc Natural del Montgó, i visita a l’espai apícola de “Miel Montgó”.

3 de juny. Exposició itinerant “Sostenibilitat” a la planta dessaladora, es podrà visitar fins al 17 de juny.

5 de juny. Dia del Medi Ambient. Acte solemne lliurament premis I Premis Medi Ambient Xàbia.

6 i 7 de juny: Mostra de Curts de temàtica de Medi Ambient de la mà del festival SunCine a la Casa de Cultura

8 de juny: Tallers mediambientals per a xiquets i xiquetes a l’esplanada del port de Xàbia (al matí).

Per a la jornada de neteja contra la ‘basuraleza’ i la ruta botànica es necessitarà inscripció prèvia.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *