Política municipal

Xàbia invertirà més de 13,8 milions d’euros en seguretat viària i ciutadana, contra incendis, asfaltat o habitatge social

El PSOE ha denunciat els 90.000 euros destinats a publicitat en mitjans de comunicació
Moment del plenari extraordinari celebrat per la corporació municipal de Xàbia / Retransmissió pel canal de YouTube de l'Ajuntament de Xàbia

L’Ajuntament de Xàbia ha aprovat una modificació de crèdits, per valor de 13,8 milions d’euros, que ixen del romanent de tresoreria.

Aquest Consistori té un superàvit de 5 milions d’euros i un romanent de tresoreria pròxim als 50 milions d’euros.

Entre algunes partides destacades, l’equip de govern (PP, CpJ i Vox) invertirà un milió d’euros en un Pla d’Asfaltat; mig milió, en actuacions de millora de parcs i jardins; 200.000 euros per a l’adquisició de mobiliari per a parcs en l’Arenal; a més de 400.000 euros per a la compra d’habitatge social; i 200.000 euros, per a reforç i seguretat per als vianants en el Primer Muntanyar, per a instal·lar una barana per a separar el carril de vianants del de trànsit. A més, es canviarà el sentit de circulació, que passarà a ser de l’Arenal al Port. I hi haurà una partida per a canons contra incendis.

Aquest punt ha tirat avant, en el ple extraordinari celebrat aquest matí, amb els vots favorables del tripartit, i l’abstenció de l’oposició, PSPV-PSOE i Compromís per Xàbia.
Durant el debat plenari, el regidor socialista Josep Vicent Miralles s’ha centrat a denunciar la partida de 90.000 euros destinada a publicitat en mitjans de comunicació, “15.000 euros al mes”, ha incidit “d’autobombo en mitjans”, quantitat que hi ha tildat de “no raonable”.

Miralles ha denunciat, a més, que es vagen a gastar aquests diners “en propaganda, fins i tot en capçaleres que no tenen cap arrelament en la comarca, que han aparegut expressament per a rebre aquest tipus de publicitat a canvi d’elogiar al govern”. Al que ha afegit que aquesta situació comunicativa es completa, “amb la desaparició de l’oposició de la comunicació institucional”, hi ha retret el regidor socialista.

Respecte a això, la regidora d’Hisenda, Teresa Legay ha respost que 90.000 euros és la quantitat que s’ha posat, però s’estan preparant els plecs, per uns 60.000 euros.

Taxa de fem

Així mateix, el PSOE de Xàbia sosté que amb la realitat econòmica de l’Ajuntament (aquest superàvit de quasi 5 milions d’euros al banc i el romanent de quasi 50 milions), “queda demostrat que es podia haver mantingut la suspensió de la taxa de fem per a empreses i famílies del nostre municipi. Hi havia diners de sobra per a fer-ho i si hui els nostres veïns i empresaris no gaudixen d’aquesta ajuda és solament per falta de voluntat i previsió del tripartit”.

Per al grup municipal socialista, aquesta situació suma a unes ajudes caòtiques als autònoms que encara estan per resoldre’s i una suspensió de taxes en Música a l’Estiu, que és fruit dels errors del tripartit i no de la voluntat política d’ajudar a les famílies.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *