Medi ambient

Xàbia presenta els nous contenidors orgànics

A través d'una acció de Street Marketing en la qual apareixen quatre ‘monuments’ en zones de gran afluència
Acció de Street Marketing / Ajuntament de Xàbia

Quatre ‘monuments’ al contenidor orgànic sorprenien la ciutadania de Xàbia, que es despertava amb aquesta curiosa i cridanera iniciativa de Street Marketing, per presentar aquests nous contenidors de fracció orgànica que s’implementaran de manera intensiva. Aquesta acció ha despertat l’interés i la curiositat dels residents, que s’han acostat per observar i comentar l’original proposta.

Aquests ‘monuments’ s’han situat estratègicament en zones de gran afluència.

‘Et Presentem l’Orgànica’

Aquests muntatges, que a primera vista semblen escultures urbanes, són en realitat una innovadora forma de presentar els nous contenidors destinats a la recollida de residus orgànics. Sota el lema ‘Et presentem l’orgànica’, els panells informatius expliquen la importància i la funcionalitat d’aquesta nova fracció de residus, que començarà a implementar-se a Xàbia de manera intensiva.

Un Contenidor Tancat pel seu Valor

Una de les característiques més destacades d’aquests nous contenidors és que estaran tancats amb clau, un gest que subratlla el valor de la fracció orgànica. Aquest mecanisme no només protegix el contingut, sinó que també garantix que només es dipositen residus orgànics en bosses compostables, evitant així la contaminació amb altres tipus de deixalles. La correcta separació d’aquests residus és crucial per assolir els objectius de recuperació i reciclatge establits per la normativa europea, reduint significativament les tones de brossa enviades a l’abocador.

Cap a una Economia Circular

El regidor de residus, Juanjo García, destaca que la introducció de la fracció orgànica és un pas fonamental cap a l’economia circular. “No es tracta només de reduir els residus dirigits a l’abocador, sinó de transformar les deixalles orgàniques en recursos valuosos que fomenten una economia més sostenible i respectuosa amb el medi ambient”, afirma García.

Més Enllà dels Monuments: Educació i Sensibilització

La iniciativa va acompanyada d’una robusta campanya d’educació ambiental i sensibilització. S’han planificat visites a grans productors de residus, xarrades per a grups i associacions locals, i activitats educatives en els centres escolars. “Els joves juguen un paper crucial en la difusió del missatge sobre la importància del reciclatge de residus orgànics”, afegix el regidor.

Implicació Comunitària

Tots els veïns i veïnes de Xàbia estan cridats a participar activament en aquesta nova etapa de gestió de residus. Amb aquestes accions, s’espera no només millorar la taxa de reciclatge, sinó també fomentar una major consciència ambiental entre els ciutadans.

Per a més informació sobre la campanya i la correcta gestió dels residus orgànics, es pot visitar la pàgina web de l’Ajuntament de Xàbia.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *