Societat

Xàbia reviu els anys 70 gràcies a la donació d’un fons audiovisual

La família Bisquert Mulet ha donat a l'Arxiu Municipal diverses fotos i vídeos de l'època
Imatges del fons audiovisual dels anys 70 / Família Bisquert Mulet

Com era la vida en els anys 70 a Xàbia? L’Arxiu Municipal pot reviure part de la seua història gràcies a la donació d’un fons audiovisual per part de la família Bisquert Mulet.

En concret són una sèrie de cintes Súper 8 d’aqueixos anys. Des de l’Arxiu expliquen que María Rosa i Felipe Bisquert Mulet han realitzat aquesta donació d’aquestes cintes que arrepleguen els Fogueres de 1970 quan la mateixa Maria Rosa va ser ‘Regina del Foc’, el seu germà Felipe es va encarregar de registrar els moments més importants de les festes, de fet, anava cambra en mà durant les cercaviles. (Una de les imatges adjuntes apareix Felipe en una cercavila amb la cambra)

La resta de materials es corresponen amb la vida familiar i altres actes festius com les entrades de bous d’aquells anys.

Després de rebre la donació, l’Arxiu realitzarà la còpia digital de totes les cintes i es projectaran junt en Ca Lambert amb motiu de l’exposició recopilatòria del 75 aniversari dels Fogueres de Sant Joan a Xàbia, durant el mes de juny.

Fa setmanes, l’Arxiu va rebre la col·lecció de cintes dels Germans Molina un fons audiovisual format per 45 cintes super 8 (1970-1989) i 41 dvd’s amb enregistraments d’aquests germans des de 1990 fins a l’actualitat. En total el fons audiovisual està format per 52 cintes.

La regidora de Cultura i Festes, Mavi Pérez, ha pogut visualitzar el material donat per María Rosa i Felipe Bisquert Mulet, els ha agraït la donació ja que permetrà que “les generacions futures puguen gaudir de fonts audiovisuals relacionades amb les festes”, però també “amb la vida quotidiana del nostre municipi”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *