Política

Xaló s’unix a la protesta per les retallades que paralitzen el futur Centre de Dia

Tots els partits polítics de l'Ajuntament secunden per unanimitat esta moció reivindicativa
Futur Centre de Dia / Aj. Xaló

Els tres partits amb representació a l’Ajuntament de Xaló (Compromís, PP i PSOE) van aprovar en el plenari celebrat dijous passat una moció que reclama a la Generalitat que acabe amb les retallades i dote de partida pressupostària el futur centre de dia, tal com s’havia compromés i estava previst per a enguany.

El document presentat per Lara Avellà, regidora de Serveis Socials, exposa de forma cronològica tot el treball realitzat pel consistori al llarg dels últims anys per tal d’aconseguir esta infraestructura tan important no només per a Xaló sinó per a la Vall de Pop en general en atenció a persones vulnerables que no poden assumir el cost d’una residència. Un treball que incloïa la cessió per part de l’ajuntament xaloner d’uns terrenys dins del poble (les antigues escoles) de 1.200 metres quadrats per a construir el centre per a gent major i la preparació de tota la documentació per a la licitació de la infraestructura.

Projecte del Centre de Dia | Aj. Xaló

Este projecte va comptar amb el suport de l’aleshores president de la Diputació d’Alacant, Carlos Mazón, quan va signar el Pla Convivint en març de 2023 amb la vicepresidenta Aitana Mas. Tanmateix, enguany la seua licitació ha sigut eliminada dels pressupostos i, en canvi, s’ha dotat de pressupost per a centres de dia a pobles que no tenen el procés tan avançat com Xaló.

Per això, la mateixa moció exigix que la conselleria responsable de l’àrea inicie la licitació del projecte, que ja està preparada i, així mateix, que prioritze el projecte de Xaló per davant d’altres localitats amb menys avanç en el projecte “sense consideracions polítiques ni partidistes”.

La votació va comptar amb sis vots a favor de si regidors de Compromís, dos del Partit Popular i un del Partit Socialista.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *