Seguretat Ciutadana

18 agents de la Policia Local de Dénia vetlaran per la seguretat a les platges aquest estiu

El dispositiu inclou dues embarcacions, dues motos d’aigua, dos nous quads i dos nous tot terreny
Presentació dispositiu especial de la Policia Local de Dénia per a l'estiu 2024 / Miriam Pagán

18 agents de la Policia Local de Dénia vetlaran per la seguretat en els 20 quilòmetres de platges, des de l’1 de juliol al 31 d’agost.

El dispositiu especial de Policia Local per a l’estiu 2024 ha estat presentat, aquest matí, pel regidor de Seguretat Ciutadana i Protecció Civil, Javier Scotto, juntament amb l’Intendent Cap de la Policia Local, Jovi Estruch, i el director capità de Marina Dénia, Gabriel Martínez, a les instal·lacions d’aquest port esportiu i turístic. Exemple d’aquesta col·laboració i implicació entre ambdues parts.

Precisament, Martínez ha ressaltat que Dénia és “possiblement la ciutat del Mediterrani amb el millor servei marítim de Policia Local”.

Dispositiu de platges

Pel que fa al dispositiu d’estiu, està format per la unitat marítima i la terrestre.

Scotto ha explicat que la primera es va crear l’any 1999 i ha anat evolucionant i creixent, exercint la tasca de “vetlar per la seguretat, a més de socors, ajuda i assessorament”. Aquesta unitat marítima està conformada per una embarcació rígida, una altra semirígida i dues motos d’aigua, amb quatre agents al capdavant.

Durant l’estiu 2023, va realitzar 563 actuacions; va rescatar 31 embarcacions i 24 banyistes; va realitzar 29 col·laboracions amb clubs esportius, i 10 col·laboracions amb la Universitat d’Alacant.

A aquesta unitat marítima se suma la terrestre. Al respecte, l’edil ha ressaltat la “important inversió de l’Ajuntament, la regidoria i la prefectura” en l’adquisició de dos nous quads i dos tot terrenys, un pick-up i un altre de menor dimensió. Aquest últim ja entrarà en funcionament durant el dispositiu especial de la Nit de Sant Joan.

En total, com han explicat tant Estruch com Scotto, 18 agents entre les patrulles terrestres i marítimes, i un Oficial encarregat de la coordinació. El regidor ha ressaltat que tots ells han rebut la formació en primers auxilis i intervencions mèdiques, homologada per la Conselleria de Sanitat.

Prevenció d’incendis

A aquest dispositiu d’estiu, se suma la prevenció d’incendis. A més del servei que presta Protecció Civil en aquest aspecte, Scotto ha explicat que s’han revisat totes les basses d’aigua. I s’activa la unitat dron, tant per a la vigilància costanera com en muntanyes; principalment, durant els dies de risc extrem per altes temperatures per controlar el tancament de sendes i camins rurals.

També es manté, un estiu més, les polseres per a menors, que estan disponibles tant a les dependències de la Policia Local com a les Oficines de Turisme.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *